Inici PEÑÍSCOLA Peníscola i la Banda de Música de la ciutat sol·liciten a l’IVC...

Peníscola i la Banda de Música de la ciutat sol·liciten a l’IVC la cessió del Palau per a dur a terme els seus assajos

218

L’actual situació sanitària, amb la programació i organització de la vacunació massiva prevista a partir del mes d’abril, ha portat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a sol·licitar la col·laboració de l’Ajuntament de Peníscola per a posar a la seua disposició un local en el qual poder desenvolupar tot el dispositiu de vacunació, al llarg de diverses setmanes.

Davant aquesta petició l’Ajuntament de Peníscola va sol·licitar al Institut Valencià de Cultura la disponibilitat del Palau de Congressos de Peníscola, per considerar que podria ser un emplaçament que podria ser d’utilitat per a aquesta finalitat.

Com no s’ha rebut resposta per part del IVC i, davant la urgència de la petició per part de les autoritats sanitàries, l’Ajuntament va posar la setmana passada a la disposició de Salut Pública l’Edifici Sociocultural (la seua planta baixa) per a l’organització de tota la logística necessària per a la vacunació massiva. “Ens van comunicar les previsions diàries de vacunació i vam proposar l’Edifici Sociocultural, de titularitat municipal, amb bona ventilació, dos accessos diferenciats i espai suficient per a donar cobertura a les necessitats plantejades” ha explicat la regidora de Sanitat, María Jesús Albiol.

Des de Salut Pública, després de realitzar la visita a les instal·lacions la setmana passada, s’ha confirmat la idoneïtat de l’Edifici Sociocultural per a aquesta finalitat i aquest haurà d’estar disponible a partir del dia 1 d’abril per a aquest ús.

La vacunació i el desplegament necessari per a aquesta fan incompatible celebrar altres activitats en la planta baixa de l’Edifici Sociocultural on, actualment, la Banda de Música de la ciutat estava assajant.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola, al costat de l’Associació Musical Verge de Ermitana de la ciutat, ha formalitzat ja la seua sol·licitud de col·laboració a l’Institut Valencià de Cultura amb la cessió del Palau de Congressos de Peníscola per a dur a terme els assajos.

Concretament s’ha sol·licitat la cessió de la sala d’exposicions, amb accés posterior, per al desenvolupament dels assajos de la Banda de Música, composta per uns 40 músics, tots els dissabtes de 16h i les 18h, horari en el qual es duen a terme els assajos en l’actualitat a conseqüència de la restricció a la mobilitat a partir de les 22h; en cas de canviar aquesta circumstància, els assajos tornarien al seu horari habitual, els divendres de 22h a mitjanit.

“Creiem que el Palau podria ser un bon lloc per a l’assaig, els músics podrien mantindre les distàncies de seguretat i no haurien de cancel·lar els assajos a conseqüència de la cessió de l’edifici on actualment els duen a terme per a la vacunació de la població” ha explicat l’edil de Cultura, Ramon Simó, que ha registrat la petició a l’IVC subscrita per l’associació musical local.

“El Palau està totalment infrautilitzat, podríem donar-li aquest ús tan necessari en aquest moment i demostrar totes les administracions que, des de la lleialtat institucional, treballem totes i tots pel bé de la ciutadania i de la cultura” ha conclòs.