Inici PEÑÍSCOLA Peníscola digitalitza l’arxiu històric i el reubicarà en l’edifici sociocultural

Peníscola digitalitza l’arxiu històric i el reubicarà en l’edifici sociocultural

157

La Regidoria de Cultura ha informat sobre els avanços en les tasques de digitalització de la revista «Peñíscola» i ha anunciat el començament dels treballs de digitalització de l’arxiu històric municipal.

“L’actual situació pandèmica manté les portes de la Biblioteca municipal tancades, així que hem decidit aprofitar aquestes setmanes per a fer tasques d’arxiu i digitalització” ha explicat el regidor de l’àrea, Ramón Simó.
Els materials de l’arxiu municipal, a més, no sols es digitalitzaran sinó que a més es traslladaran a una de les sales de l’edifici de la quarta planta de l’edifici sociocultural, sobre la Biblioteca municipal, “un espai accessible i pròxim al servei de préstec i consulta que ofereix la Biblioteca” ha explicat Simó.
L’àrea de Modernització ha adquirit un escàner especial per a aquest tipus es publicacions antigues amb el qual es faran les tasques de digitalització. “Actualment hi ha tres persones que integren l’equip de la Biblioteca, així que els treballs avancen a bon ritme i vull agrair-los la seua implicació en els objectius que ens hem marcat en aquestes setmanes” ha destacat Simó.
L’edil ha recordat que en aquestes setmanes també s’ha aprofitat per a ampliar la capacitat de la Biblioteca amb més zones de prestatges en els espais que exposen els llibres en préstec.

 

Article anteriorLes obres de rehabilitació i ampliació de l’edifici ‘Corral del Batet’ van amunt
Article següentPolicia Local de Benicarló disposa d’una aplicació per a consultar dades de vehicles i dels seus propietaris