Inici PEÑÍSCOLA Peníscola declara oficialment l’any 2023 com l’Any Papa Luna

Peníscola declara oficialment l’any 2023 com l’Any Papa Luna

280

 El consistori ha aprovat en el Ple municipal la institucionalització d’aquest acord, a petició de la Associació d’Amics del Papa Luna de Peníscola 

La Regidoria de Cultura ha informat de l’aprovació per part de l’Ajuntament en Ple, de la declaració institucional de l’any 2023 com a Any Papa Luna.
Amb això, el consistori respon a una petició de la Associació d’Amics del Papa Luna, que ratifica i institucionalitza la declaració de la seua Junta Directiva.
L’any que ve es commemora el 600 aniversari de la data de la mort del pontífex, motiu pel qual es desenvoluparan múltiples actes i activitats de divulgació sobre la seua figura i el seu llegat.

“Estem treballant en la programació de xarrades i activitats culturals al llarg de l’any pròxim, amb l’objectiu comú d’acostar la figura de Benet XIII a tota la ciutadania, és un deure que tenim i que li devem al més il·lustre habitant de la nostra població” ha assegurat l’edil de l’àrea de Cultura, Ramon Simó.

Per la seua part l’alcalde, Andrés Martínez, ha volgut fer gala de la tan exclusiva condició de ciutat pontifícia amb la qual compta Peníscola gràcies a haver acollit un Papa de l’Església en l’exercici del seu pontificat, “amb aquesta declaració institucional no sols reforçarem la important tasca d’investigació i divulgació que fa l’associació, sinó que projectarem