Inici PEÑÍSCOLA Peníscola commemora el 60é aniversari del rodatge d’El Cid

Peníscola commemora el 60é aniversari del rodatge d’El Cid

321

El castell de Peníscola ha acollit avui la presentació del llibre de fotografies inèdites de Carlos Ganzenmüller sobre el rodatge d’El Cid, titulat Peñíscola 1961. El año de El Cid.

La publicació, compta amb un interessant testimoniatge fotogràfic de la Peníscola de l’època i com el desembarcament d’una superproducció cinematogràfica va canviar i va influir en la localitat. Les imatges van ser preses i revelades per Carlos Ganzenmüller Hinrichs, empresari de Benicarló i gran aficionat a la fotografia. El seu net i reconegut director teatral, Josi Ganzenmüller, va descobrir les instantànies i n’ha impulsat la publicació, amb l’objectiu de “compartir aquest patrimoni familiar, un retrat impecable de gran valor artístic i històric” ha explicat.

El llibre “reflecteix la realitat d’una època en la qual va canviar tot, és un testimoniatge valuosíssim que ens recorda l’estreta relació entre Peníscola i el cinema” ha valorat l’edil de l’àrea de Cultura, Ramon Simó, durant la presentació de la publicació, que ha sigut editada per Onada Edicions, amb la col·laboració d’AGRETUR i de l’Ajuntament de Peníscola.