Inici BENICARLÓ Onzena edició del Concurs de Pinxos de la Carxofa

Onzena edició del Concurs de Pinxos de la Carxofa

244

(ACTUALITZACIÓ) Ajornament de la Festa de la Carxofa cap a l’últim cap de setmana de febrer. Abans estaven previstes 28 gener Sopar de Gala, 29 de gener Torrà, 30 gener demostració gastronòmiques, però tot s’ajorna a final de mes. Els Pinxos segueixen endavant i les Jornades de Restaurant segueixen endavant com estava previst.

Els restaurants El Candil Bar & Drinks, Mar Blava i Pádamo han sigut els tres primers en la modalitat de pinxo d’autor, mentre que Casa Golo, Hogar del Pescador y Tabernas Rayfe han guanyat en la categoria de cuina tradicional.

L’onzena edició del Concurs de Pinxos de la Carxofa ha reconegut, una vegada més, el treball dels bars, restaurants i cafeteries que participen en les Jornades del Pinxo, que van començar el passat divendres i s’allargaran encara fins al 30 de gener, amb una participació de 27 establiments.

Enguany, com ja es va fer en l’anterior edició, s’ha apostat per un concurs professional, amb un jurat de luxe format pels xefs Vicent Guimerà, del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona (1 estrella Michelin), Avelino Ramón, del restaurant Daluan de Morella, i Marc Martorell, del restaurant Gaudir d’Alcossebre. Els tres, amb una trajectòria espectacular, han estat els encarregats d’escollir els millors pinxos d’aquesta edició.

Pel que fa a la modalitat de pinxos d’autor, el guanyador ha estat El Candil Bar & Drinks, un dels assidus a aquests premis. El segon lloc ha estat per al restaurant Mar Blava, un habitual també del palmarés, i el tercer per al restaurant Pádamo, que s’ha estrenat en aquesta edició.

El guanyador en la modalitat de pinxo tradicional ha estat Casa Golo. El segon premi ha estat per a Hogar del Pescador, mentre que el tercer ha sigut per a Tabernas Rayfe. Els tres establiments són també habituals entre els guanyadors d’aquest concurs que ja s’ha convertit en un referent.

L’acte, celebrat al Magatzem de la Mar, va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Xaro Miralles, les regidores de Turisme, Isabel Cardona, i d’Agricultura, Inma Díaz, i representants de l’associació Restauració Benicarló i del Consell Regulador de la DO Carxofa de Benicarló.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, que va presidir l’acte, va posar en valor «la imaginació, l’esforç i el treball dels participants» i va ressaltar que la implicació dels bars i cafeteries «atorga un valor afegit a les Jornades del Pinxo i ajuden a promocionar la Festa de la Carxofa».

«Gràcies a tots vosaltres —va dir l’alcaldessa—, els mesos de gener, febrer i març són temporada alta a Benicarló i ens permeten consolidar la nostra capitalitat gastronòmica». Xaro Miralles va finalitzar l’acte convidant a totes les persones amants de la gastronomia en general i la carxofa en particular a gaudir de les Jornades del Pinxo (fins al 30 de gener) i de la Jornades Gastronòmiques (del 30 de gener al 6 de març).

Per la seua banda, tant el president de l’associació Restauració Benicarló, Iván Alemán, com el xef Vicent Guimerà, van lloar l’elevat nivell de les propostes presentades i van posar en valor la qualitat del producte estrella del concurs, la carxofa de Benicarló.

Text: ajuntament / fotos: Julián Zaragozà

Article anterior(Avanç) Confraria Sant Antoni Abat de Benicarló: vestimenta del dimoni i embolicà simbòlica de les coquetes
Article següent10 medidas adoptadas por Sanidad para reforzar y agilizar los centros de Atención Primaria