Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT Oleum, Jornades l’Oli d’Oliva i la Cultura Gastro de Canet lo Roig...

Oleum, Jornades l’Oli d’Oliva i la Cultura Gastro de Canet lo Roig comptarà amb més de 35 expositors

61
Oleum, Jornades de l’Oli d’Oliva i la Cultura Gastro de Canet lo Roig, que se celebrarà els dies 8 i 9 de juny, comptarà amb més de 35 expositors que exposaran productes de proximitat.
Les principals firmes d’oli d’oliva de la localitat i de la comarca del Maestrat presentaran l’última collita que segons els experts és de gran qualitat. No faltaran les cerveses i vins elaborats al territori i que en els últims anys també juguen un paper destacat en l’economia de molts pobles a banda de ser un producte molt atractiu per als visitants.
Bolets, trufes, productes micològics, melmelades, formatges, fruits secs, fruita deshidratada o torrons, configuren l’ampli ventall de productes kilòmetre 0, però no faltaran les dedicades a l’artesania de l’espart i la palma, la fusta, entre altres. A més a més, s’uniran les demostracions de cuina en directe, degustacions d’oli a càrrec de professionals del sector, que explicaran les peculiaritats de l’oli d’oliva.
L’alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, indicava que “està pràcticament tot enllestit per a disfrutar els dies 8 i 9 de juny d’un gran cap de setmana tenint com a protagonista a un dels grans ingredients de la cuina com és l’oli d’oliva que continua sent un pilar important de la nostra economia local”.
“Oleum, Jornades de l’Oli d’Oliva i la Cultura Gastro, pretén ser un espai obert a la participació, per això, pensem que les demostracions gastronòmiques en directe amb cuiners de prestigi, les degustacions d’oli d’oliva, vins, cerveses, les activitats que han preparat les associacions locals, exposicions, rutes, concerts, són un gran atractiu per a la gent que ens puga visitar durant estos dos dies, ja que fem un pas més en la nostra tradicional Fira que arrancava fa més de vint anys. I no oblidem als més menuts que també tindran el seu espai”, afegia.
La iniciativa, que tindrà diferents espais al voltant del centre històric de Canet lo Roig per fer-la encara més atractiva, compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana i Castelló Ruta de Sabor de la Diputació de Castelló.