Inici BENICARLÓ Nova onada de calor a partir del divendres 12: avís especial

Nova onada de calor a partir del divendres 12: avís especial

112

Segons ha informat l’agència de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana en un avís especial, a partir del divendres, dia 12, la Comunitat Valenciana, es veurà afectada per l’arribada d’una massa d’aire càlid que provocarà un important ascens de les temperatures màximes i mínimes í que es mantindrà fins al diumenge 14, descendint moderadament el dilluns.

A l’interior predominarà el ponent, no gaire fort, el divendres i diumenge, amb brises en les zones litorals. No obstant això. el dissabte el ponent afectarà també el litoral, sobretot a València I Castelló, sent aquest el dia més complicat.

Davant la situació descrita, i atenent a més a la possibilitat de que poden donar-se altres factors de risc com ara un fort descens de la humitat relativa que eleve notablement l’índex d’Ignició d’Incendis forestals, I la possibilitat de formació de fenòmens tempestuoses en els interiors de Castelló I València, des de l’Agència Valenciana de Seguretat I Resposta a les Emergències es recomana als municipis I organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen l’atenció i seguiment d’aquesta situació, sobretot quant a la vigilància de les superfícies forestals i d’aquelles àrees de vegetació, que no tenint la consideració de terreny forestal, slguen susceptibles de cremar-se, limitant al màxjm totes les activitats previstes en els espais forestals t de vegetació I mantenint-se durant el període de màxim fisc en situació d’alerta davant l’evolució de l’episodi.

Així mateix i de conformitat amb el que s’estableix en el Programa de prevenció I atenció dels problemes de salut derivats de les temperatures extremes en la Comunitat Valenciana, des de la AVSRE es col·laborarà en tot moment amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en la difusió a la població dels consells i recomanacions.

Fotos: Julián Zaragozà

Consells a la població:

Cura amb el sol entre les 12 hores i les 16 hores, evite exercicis físics en les hores més caloroses.

Utilitze cremes protectores adequades

Bega abundant aigua, suprimisca l’alcohol i la cafeïna

Tinga la màxima precaució en els vehicles, no deixe mal ningú dins, tampoc mascotes.

Extreme la cura amb persones més sensibles, majors, malalts i infància, vagi assegurant la seua correcta hidratació

l finalment estiga alerta davant la normativa I recomanacions en matèria de prevenció d’Incendis forestals.

Per a més Informació també poden consultar la web de 1·1·2 CV www.112cv.gva.es i en twitter @GVA112.

En cas de produir-se incidències importants en el seu àmbit competència), pot facilitar Informació al Centre de Coordinació d’Emergències pels canals habituals o mitjançant el telèfon d’emergències “1-1-2 Comunitat Valenciana”.

Article anteriorRossell en Festes Majors: Autos Locos 2022
Article següentEl Moto Club Vinaròs participarà al ISDE França 2022