Inici BENICARLÓ ‘No deixes la teua festa a la sort’

‘No deixes la teua festa a la sort’

438

 

La campanya se centra en els efectes immediats de l’abús d’alcohol i altres drogues, com ara accidents de tràfic, pèrdua del control, relacions sexuals de risc o baralles. La Creu Roja i la Coordinadora de Penyes col·laboren en la campanya, que pretén incidir entre els més joves, especialment entre els menors d’edat.

Amb motiu de l’inici de les Festes Patronals de Benicarló, la Regidoria de Benestar Social, a través de la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives), ha posat en marxa una campanya per a conscienciar els joves dels perills que suposa un consum excessiu, tant d’alcohol com d’altres drogues. «El que volem —ha dit la regidora de Benestar Social, Marta Escudero— és enviar un missatge de responsabilitat i d’advertència i posar èmfasi en les conseqüències d’ingerir una quantitat elevada d’alcohol i altres drogues en un espai molt curt de temps, que és el que sol passar durant les Festes».

La regidora ha insistit que «tot i que va dirigida a tota la societat, aquesta campanya pretén incidir entre els més joves, especialment entre els menors d’edat, perquè són el col·lectiu que més ens preocupa». Marta Escudero ha agraït la col·laboració d’entitats com Creu Roja, que instal·la un punt de prevenció activa al recinte de penyes, o la mateixa Coordinadora de Penyes, «perquè ens ajuda a transmetre aquesta informació als més joves». «És important que siguen els joves de la Coordinadora els que traslladen el missatge, perquè ho fan d’una manera més clara i més fluïda», ha dit la regidora.

La campanya, dissenyada per la jove benicarlanda María Martínez, és semblant a les dels anys anteriors i es difondrà a través de cartells, adhesius, falques de ràdio, anuncis de televisió i dos vídeos protagonitzats per dos joves de Benicarló on es pot entendre el missatge d’una forma molt directa. En aquest sentit, el tècnic de la UPCCA, Albert Rodríguez, ha destacat que «en aquesta campanya ens volem centrar en els efectes immediats del consum d’alcohol i altres drogues, com ara accidents de tràfic, pèrdua del control, ferides, malestar general, relacions sexuals de risc, baralles…» «Això és el que volem evitar i és aquí, en la prevenció, on tenim capacitat d’influència», ha subratllat el tècnic en referència a la UPCCA.

Precisament respecte de la prevenció, la regidora ha afegit que «aquesta no és una campanya aïllada, sinó que durant tot l’any treballem des de perspectives molt diferents, tant des de l’Àrea de Seguretat ciutadana, amb el control del consum i de venda d’alcohol i altres drogues, com des de l’Àrea de Benestar Social, a través de xarrades en centres d’educació secundària o a través del treball directe amb les famílies, per a dotar-les de ferramentes que ajuden els joves a dir que no».

Article anteriorEncuentro Capoeira E Livre
Article següentResultats C.N. Vinaròs