Inici COMARQUES Nacional 238, danys per les pluges i seguretat i vigilància: temes comuns...

Nacional 238, danys per les pluges i seguretat i vigilància: temes comuns de la trobada d’alcaldes de Vinaròs, Alcanar i Ulldecona

513

 

7dies / Fotos: Julián Zaragozà

Els tres alcaldes de poblacions veïnes com són Vinaròs amb Guillem Alsina, Ulldecona amb Núria Ventura, i Alcanar amb Joan Roig, es van reunir de nou per 2a volta dijous 10 de febrer per a abordar temes tan importants com l’estat actual de les obres de la N-238, la seguretat en l’àmbit rural i la implicació de les diferents administracions per agilitzar les ajudes pels danys de les fortes pluges. Problemes amb temàtiques comunes i que afecten les tres poblacions en tant son veïnes.

La primera trobada institucional ja va ser a Vinaròs el setembre de 2020 i aquesta ha sigut a Alcanar, on l’alcalde Joan Roig ha destacat “des del principi del nostre mandat els tres consistoris hem anat cultivant una relació molt sòlida que ens permet coordinar accions i propostes comunes”. També va destacar que “defensem que el riu Sénia no és davantera, i per això cal tindre una relació intensa entre els municipis que formem aquest territori, com a fórmula elemental per a aconseguir inversions de gran importància en els nostres municipis”.

Carretera N-238
El primer assumpte va ser la visita a les obres de la N-238, carretera que uneix les 3 poblacions (des del terme de Vinaròs fins a Alcanar per la CV-101 i Ulldecona amb la CV-102 i T-332) i que des d’abril està en obres d’ampliació i millora que està previst que concloguen el novembre de 2023.

Segons Alsina (Vinaròs), la construcció de l’obra discorren dins dels termes establits i finalitzarà a finals del 2023 (es van iniciar a l’abril i tenen un període d’execució de 30 mesos). Una volta concloguen les obres s’eliminaran els punts negres d’aquesta carretera, especialment el de l’encreuament amb la CV-101 que condueix fins a Alcanar, ja que es construeix un pas elevat.

Roig (Alcanar) també va destacar l’actuació acomplida recentment per la Diputació de Castelló en la CV-101, consistent en la millora de l’asfaltatge. Totes dues actuacions suposaran una millora important de l’accés a la ciutat per l’oest i de seguretat.

Ventura (Ulldecona) demanava -a tant el govern català com el valencià- millora de la seguretat en les carreteres CV-102 i especialment de la T-332, que són la prolongació fins a aquest municipi tarragoní de la N-238, ja que són molt utilitzades per veïns de Vinaròs i Ulldecona per a anar al treball. També destacà la construcció d’una rotonda en el la CV-102, per accedir també al Polígon Planes Altes de Vinaròs, amb el que s’ha millorat de manera rellevant la seguretat en aquest punt perillós.


Danys per les pluges
Després de les fortes pluges de setembre, es van produir greus danys a les carreteres i especialment camins rurals i carreteres secundàries. Per a Ventura (Ulldecona) “Hem sigut els tres municipis més afectats i fins i tot estem pagant les conseqüències, perquè no està tot ni molt menys reparat i necessitem que la Generalitat de Catalunya, la Valenciana i el Ministeri acceleren els tràmits perquè puguem accedir a les ajudes i arreglar tots aquests desperfectes”.

Fotos arxiu

Alsina (Vinaròs) va destacar la importància d’accelerar les ajudes de les administracions, tan autonòmiques com estats: “estem parlant de quanties molt elevades, 2,9 milions en el cas de Vinaròs, xifres que no poden assumir les arques municipals”.
Roig (Alcanar) recordava que “la relació personal i institucional dels tres municipis va tindre el seu punt d’inflexió després de les importants pluges de l’1 de setembre, amb la solidaritat sense precedents de l’Ajuntament de Vinaròs cap a Alcanar i Ulldecona, que patim greus conseqüències, i des d’ací agraïsc a Alsina i l’equip de govern tota aquesta ajuda que ens van proporcionar”.

Seguretat i vigilància
La seguretat en els camins rurals de les tres poblacions també era un dels temes fonamentals. La col·laboració entre els tres cossos de Policia Local de les tres localitats, en ser frontereres i amb amplis termes municipals amb cultius i granges on solen produir-se robatoris, ja és efectiva i continuarà. Per a Ventura (Ulldecona) “Estem molt contents que per primera vegada els cossos de seguretat d’aquests tres municipis es coordinaren i tingueren una relació més fluida quant a informació o actuacions conjuntes”. Alsina va afegir la seua satisfacció “per aquesta coordinació entre policies locals i el Grup Roca de la Guàrdia Civil, per a atallar els robatoris en els nostres camps”.

Propera reunió
La pròxima reunió entre els tres alcaldes serà a Ulldecona. Segons Alsina, els tres alcaldes “hem posat la primera pedra per a aquesta coordinació entre pobles veïns, però creiem que ha de seguir més enllà de si estem nosaltres o no com a alcaldes, per a continuar tractant problemàtiques comunes”.

Notícies relacionades:

Terme Vinaròs-Alcanar: galeria de fotos exclusives