Inici BENICARLÓ Mort d’un bou als Bous a la Mar: comunicat oficial

Mort d’un bou als Bous a la Mar: comunicat oficial

2960

Comunicat oficial de l’ajuntament de Benicarló:

Davant de la mort d’un bou durant l’exhibició de Bous a la Mar d’ahir dimarts, l’Ajuntament de Benicarló vol comunicar que:

1-Lamenta profundament la mort de l’animal, que es va produir per causes que es desconeixen després d’haver estat rescatat de l’aigua.

2-En el moment del rescat, es van fer servir tots els mitjans que s’especifiquen en el decret 31/2015 relatiu al rescat de participants i caps de bestiar. A més, tant el patró de la barca com la mateixa embarcació complien al 100% la citada normativa de la Generalitat.

3-Les persones encarregades del rescat van intentar salvar la vida de l’animal i li van practicar maniobres de reanimació, tot i que sense èxit.

4-No hi va haver cap mala praxi o falta de responsabilitat per part de les persones encarregades de rescatar els animals. En el moment del desafortunat succés estaven presents en el recinte els 10 col·laboradors voluntaris, un expert taurí, l’assistència sanitària i el director de l’activitat taurina.

5-Durant els festejos taurins, l’Ajuntament i la Comissió de Festes, a través de la Comissió de Bous, treballen activament per a evitar aquest tipus d’accidents, que no s’havien produït des del 2014.

6-Els Bous a la Mar són una tradició benicarlanda que es continuarà celebrant sempre d’acord amb la normativa legal i evitant el patiment dels animals.

 

foto: Flickr

Article anteriorX Dinar de Germanor de la Dona Torera
Article següentInauguració de la LXXIII Exposició de Productes del Camp (Benicarló)