Inici COMARQUES Marta Barrachina: “Des de la Diputació prioritzem a les persones en les...

Marta Barrachina: “Des de la Diputació prioritzem a les persones en les nostres polítiques, assegurant així un progrés real i equitatiu en la societat”

51

 

  • La primera presidenta de la Diputació Provincial agraeix a la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge la predisposició de treballar entre totes dues administracions

  • L’objectiu és que arriben les inversions i ajudes necessàries per a garantir el desenvolupament i benestar que mereixen la nostra província. És un deure aconseguir-lo”

  • La presidenta Marta Barrachina prioritza l’assistència als majors dependents, l’atenció als menors i joves, i la cura i protecció de les persones amb malaltia mental perquè el repte és “garantir el seu benestar”, afirma

Castelló, 11 d’agost de 2023La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha rebut aquest matí a la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge de la Generalitat Valenciana, Susana Camarero i ha aprofitat l’ocasió per a traslladar-li la disposició plena de la corporació provincial a col·laborar amb el govern autonòmic “perquè arriben les inversions i ajudes necessàries per a garantir el desenvolupament i benestar que mereixen els nostres veïns”. “En la Diputació de Castelló prioritzem a les persones en les nostres polítiques, assegurant així un progrés real i equitatiu en la societat”, ha comentat Marta Barrachina.

En la primera visita que realitza Susana Camarero a la Diputació de Castelló des que ocupara el seu càrrec en el Consell, la primera presidenta del Govern Provincial, Marta Barrachina, ha recalcat que “la Diputació de Castelló i el Consell aniran de bracet per a materialitzar aquells projectes que milloren la qualitat de vida de la ciutadania. Perquè per a la Diputació els castellonencs són l’urgent i així li ho he traslladat a la vicepresidenta. Anteposem l’urgent, les persones; i després l’important que és la resta de polítiques”.

En aquest sentit, durant la reunió mantinguda en el palau provincial, la màxima representant de la Diputació de Castelló ha prioritzat l’assistència als menors, la protecció dels majors i les persones amb diversitat funcional, així com la cura dels pacients de salut mental com “una prioritat clara en el marc de les polítiques de benestar social”.

En aquest sentit, un dels temes tractats en la trobada amb la vicepresidenta segona del Consell ha sigut completar la xarxa assistencial “perquè arribe a totes les persones de la província”, tal com ha incidit Marta Barrachina. Aquesta xarxa assistencial inclou centres residencials per a persones majors dependents, per a persones majors amb diversitat funcional, per a persones amb malaltia mental i per a la menors i joves.

De la mateixa manera, la primera presidenta de la Diputació Provincial ha posat sobre la taula la necessitat de recuperar la línia de subvenció per a les aules de la Tercera Edat que tenen com a fi la formació integral de les persones majors. En paral·lel, urgeix un reforç del servei d’ajuda a domicili i teleassistència, així com dur a terme programes per a previndre o neutralitzar situacions de marginació o exclusió social.

“La trobada i el diàleg entre administracions és fonamental. I des d’ací garantirem aquesta aliança que ha de garantir l’èxit en àrees tan sensibles com Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, ja que requereixen la màxima atenció i col·laboració per a garantir el benestar de tota la ciutadania”, ha indicat la presidenta provincial Marta Barrachina. “Ho aconseguirem amb l’esforç i treball conjunt de totes dues administracions, perquè el repte que vertebra el nostre treball diari és dignificar la província, respondre a les necessitats reals de la gent i aconseguir la màxima cobertura que garantisca serveis i oportunitats als veïns dels 135 municipis de la província”. La presidenta de la Diputació ha agraït la col·laboració mostrada des del primer moment amb la vicepresidenta del Consell “ja que hui ha sigut la primera trobada de moltes reunions que durem a terme”, ha afirmat Marta Barrachina.