Inici PREMSA VALENCIANA L’ús de patinet elèctric serà regulat a Vinaròs 

L’ús de patinet elèctric serà regulat a Vinaròs 

549

La corporació municipal estudia com regular  l’ús del patinet elèctric per al 2020

Davant l’increment d’aquests vehicles pels carrers de Vinaròs, inclús per aceres i vies públiques en les quals, en principi, no se’ls està permés, Hugo Romero, regidor de Govern Obert i Innovació Digital, va explicar que aquesta regularització es realitzarà l’any vinent amb la redacció d’una normativa específica. La Policia Local ja s’està valorant les diferents normatives que s’estan elaborant en grans ciutats espanyoles, ja que existeix un buit legal respecte a l’ús d’aquests vehicles.
Romero va explicar que als patinets actualment no se’ls permet circular per les voreres ni calçades que no siguen carril bici o les diverses ‘ciclocarrers’ que té la localitat delimitades (com les existents en l’avinguda Francisco José Balada, carrer Pilar, carrer del Pont, avinguda María Auxiliadora o la carretera de la costa turística sud). No obstant això, l’edil va reconéixer que circular per la vorera o els vials destinats exclusivament a vehicles és alguna cosa que els usuaris fan, “no se’ls pot multar de moment pel buit legal existent, però se’ls adverteix”, al no existir una normativa sobre aquest tema.

D’altra banda, l’Ajuntament està avançant en la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. “Ho estem acabant de redactar, i ens marcarà unes directrius de cara al fet que Vinaròs tinga en un futur una mobilitat més sostenible i racional. El seu desenvolupament serà qüestió de més temps, però iniciarem un grup de treball capaç de dur-lo a terme, un grup on tindran cabuda representants de cada grup polític i associacions de veïns, comerciants, missatgeria, taxistes i tota aquella activitat que tinga a veure amb la mobilitat perquè aporte les seues idees i propostes en aquest”, va assenyalar José Chaler, regidor d’Urbanisme i Salut.