Inici VINARÒS L’últim pleno de l’any ratifica a M. Dolores Miralles com a la primera alcaldessa de Vinarós

L’últim pleno de l’any ratifica a M. Dolores Miralles com a la primera alcaldessa de Vinarós

450

  •  Intensa última sessió plenària amb un sol punt que dona l’alcaldia a M. Dolores Miralles Mir

  • La moció de censura es va aprovar amb 11 vots a favor i 10 en contra.

La candidata del Partit de Vinaròs Independent (PVI), amb només dos representants a l’Ajuntament, ha aconseguit divendres 29 ser la primera alcaldessa en la història de Vinaròs, després l’aprovació d’una moció de censura presentada per PP, VOX i PVI, amb 11 regidors en total. Aquest esdeveniment es produeix sis mesos després de la investidura de Guillem Alsina (PSPV-PSOE), qui governava en minoria gràcies a la coalició amb Compromís.

L’acte va comptar amb gran expectació, ja que més de 300 espectadors es van congregar a la plaça parroquial, on s’havia instal·lat una pantalla de grans dimensions per seguir la sessió, igual que en la investidura anterior, per a presenciar el ple que es va celebrar al saló de sessions abarrotat, a banda de les retransmissions en directe de Ser Maestrat, Canal56 i Maestrat TV.

La sessió va ser presidida per la Mesa d’Edat, integrada per la regidora de major edat Marcela Barbé, del PVI, i la regidora més jove, Lara Guadix, del PSPV. En el seu torn d’intervencions, Maria Dolores Miralles va argumentar que la moció de censura es presentava a causa de “la falta de pressupost, la inoperància de l’equip de govern en la gestió dels fons EDUSI, la voluntat de canvi del teixit social de Vinaròs i la necessitat de dotar d’estabilitat a l’Ajuntament”.

Pel que fa als comptes del 2024, Miralles va negar la col·laboració amb el PVI en la seua elaboració, assegurant que els pressupostos es van negociar sense la participació efectiva del seu partit. Va destacar les deficiències del pressupost, la falta de consens en la seua estructura i l’exclusió de propostes socials formulades pel PVI.

Guillem Alsina va començar declarant que “avui posem un parèntesi a un període de 8 anys i mig de governs progressistes als nostres ajuntaments” i defensant la gestió realitzada pel seu equip de govern durant huit anys i mig: “Ens n’anem amb la satisfacció d’haver deixat Vinaròs millor que el que vam heretar”. Va ressaltar la reducció de l’atur, la disminució del deute i els diversos projectes executats en totes les àrees municipals, afirmant que l’equip de govern progressista ha deixat Vinaròs millor que quan va assumir el càrrec i expressant gratitud cap als membres del seu equip.

El representant del PSPV, Marc Albella, va ressalt que no es critica la moció de censura, sinó com s’ha fet i les motivacions. Va acusar Miralles i Barbé de ser “són dues mentiroses sense cap tipus d’escrúpols” i va preveure que el nou tripartit es centraria a viure de l’herència rebuda i en sembrar dubtes sobre els regidors de l’oposició.
Juan Amat, del PP, va considerar que la moció de censura obria una oportunitat per al municipi, recordant que “la mayoría de los vinarocenses votaron por el cambio democrático” i va argumentar que l’equip de govern anterior havia sigut ineficaç, ressaltant projectes no realitzats i citant casos de suposada irregularitat.

Josué Brito, de VOX, va destacar la designació d’una dona com a alcaldessa i va subratllar que la decisió provenia dels veïns de Vinaròs, criticant que “PSOE junto Compromis han estado usando el presupuesto municipal para engordar asociaciones de amigos, conocidos y compañeros” i rebutjant les crítiques rebudes d’ús polític d’esportistes i recalcant la seua tasca amb reunions veïnals.

Paula Cerdà, de Compromís, va agrair a Miralles que serà “la primera alcaldessa de Vinaròs, però que obrirà les portes a l’extrema dreta” criticant que el seu partit havia comunicat que es negaria a fer-ho i demanant que es faça públic el pacte PP-PVI-VOX.

En el seu discurs, Maria Dolores Miralles va anunciar la seva renúncia al sou d’alcaldessa, limitant-se a percebre indemnitzacions i assistències. Va rebutjar les acusacions contra ella de mentidera, traïdora i covarda: “quina moral tenen vostés a dir-me traïdora, quan el seu partit (PSOE) a Pamplona ha fet alcalde a Bildu” continuant “…de lliçons de moral, de vostés, ni una”, afirmant que els socialistes li van oferir l’alcaldia i deixar fora del govern a la regidora de Compromís.

7dies