Inici BENICARLÓ (Lluita contra els mosquits) Noves actuacions de la Diputació de Castelló i...

(Lluita contra els mosquits) Noves actuacions de la Diputació de Castelló i més de 330.000 € invertits aquesta campanya

263

La diputada de Medi Natural, María Jiménez, explica que aquesta setmana s’estan aplicant tractaments terrestres en 62 municipis de la província, amb especial atenció a les zones de litoral i prelitoral

La Diputació de Castelló ja ha invertit en la present temporada 332.751,68 euros en la lluita contra la plaga de mosquits, la qual cosa s’ha traduït en 619 accions de tractament terrestre i 2 vols de fumigació sobre aigües estancades. Les accions aèries es van desenvolupar en la primera quinzena del mes de maig, en zones llavors inaccessibles per als equips terrestres, després de diverses jornades d’intenses pluges.

És una informació oferida per la diputada de Medi Natural, María Jiménez, qui ha explicat que «des que prenem possessió en l’estiu de 2019, la lluita contra els mosquits ha sigut una prioritat per a la ‘nova Diputació del canvi’». Segons ha assenyalat, «posem tots els mitjans amb els quals comptem per a reduir al màxim les molèsties a la ciutadania i ajudar al turisme i l’hostaleria de la província en l’estiu de la recuperació després de la pandèmia i la crisi econòmica originades pel covid».

«Cal recordar», afirma Jiménez, que «actuem tant en la costa com a l’interior, per a reduir tot tot el que siga possible la població d’aquests molestos insectes».

Tractaments en 62 municipis

La diputada assenyala que «a pesar que ha descendit de manera notable l’existència de larves, l’àrea de Medi Natural de la Diputació i l’empresa adjudicatària del contracte del Pla Provincial contra els Mosquits continuen desenvolupant una intensa campanya que es traduirà en la fumigació terrestre en 62 municipis de la província entre els dies 25 i 29 de juliol».

En paraules de la diputada «s’està fent un important esforç en el conjunt de la província i s’estan intensificant les accions en les zones de prelitoral i litoral per a minimitzar l’afecció sobre la població, així com les empreses de la restauració i el turisme en el seu conjunt». També ha fet referència al fet que el Pla Provincial contra els Mosquits de 2022 contempla un 30% més de jornades d’actuació terrestre respecte als exercicis precedents.

És important recordar que els equips de la Diputació de Castelló treballen en marjals i zones amb aigua estancada del Medi Natural perquè en les zones urbanes dels municipis les competències són dels ajuntaments.

ACTUACIONS TERRESTRES DEL 25 AL 29 DE JULIOL DE 2022

Dilluns, 25 de juliol de 2022

Torreblanca, Peñíscola, Cabanes, Oropesa del Mar, Benicàssim, Nules, Borriana, Moncofa y Xilxes.

Dimarts, 26 de juliol de 2022

Vinaròs, Benicarló, Alcalà de Xivert, Castelló de la Plana, Almassora, Almenara, La Llosa, Betxí y Artana.

Dimecres, 27 de juliol de 2022

Les Coves de Vinaromà, La Serratella, Tirig, Albocàsser, Serra d’en Galceran, La Torre d’en Doménec, Vilanova d’Alcolea, Vall d’Alba, Benlloc, La Vall d’Uixó, Alfondeguilla, Segorbe, Sot de Ferrer y Soneja.

Dijous, 28 de juliol de 2022

Catí, Xert, Canet lo Roig, San Rafael del Río, Rossell, Xodos, Atzeneta, Benafigos, Benassal, Culla, Nules, Almedíjar, Aín y Alcudia de Veo.

Divendres, 29 de juliol de 2022

Ares del Maestrat, Castellfort, Zorita, Palanques, Villores, Montanejos, Montán, Ludiente, Castillo de Villamalefa, Lucena del Cid, Fuentes de Ayódar, Ayódar, Villamalur, Vall de Almonacid, Algimia, Matet y Gaibiel.

Tractament terrestre més eficaç

María Jiménez recorda que segons els experts «el tractament terrestre resulta molt més eficaç, ja que ataca tant a les larves com a la població adulta, al contrari del que succeeix amb les fumigacions aèries, que només són efectives contra les larves». També explica que els vols, «són una cosa excepcional segons la normativa europea vigent, i únicament s’autoritzen quan hi ha aigua estancada a la qual no es pot accedir per via terrestre».

Article anteriorL’Ajuntament de Peníscola aprova durant el ple la compra del Centre d’Estudis
Article següentL’Ajuntament fa un balanç positiu del III Festival Vinaròs Arts Escèniques