Inici PEÑÍSCOLA Les oficines d’informació turística de Peníscola atenen més de 100.000 consultes el...

Les oficines d’informació turística de Peníscola atenen més de 100.000 consultes el 2023  

131

En els punts informatius oberts al públic s’ha atés un 20% més de consultes de viatgers que l’any anterior

L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç de la tasca de l’equip d’informadors turístics amb els quals compta la localitat, al llarg de 2023. Les xifres són “molt positives i ja equiparables i fins i tot superiors a xifres d’abans de la pandèmia” ha valorat l’edil de l’àrea en el consistori, Ramon Simó, confirmant que la xifra de consultes ateses tant en taulells, com a través del correu electrònic i el telèfon, segueix la tendència ascendent i ha experimentat un increment substancial, sent aquest del 20% respecte a les consultes resoltes l’any anterior i del 40% respecte a fa dos anys.

Concretament s’han atés a un total de 101.895 de consultes de viatgers, de les quals 75.046 eren de procedents del nostre país i 26.849 de viatgers de fora de les nostres fronteres

La major part de les consultes es concentren en els mesos de juliol, agost i setembre, sent els mesos d’abril i desembre els que han registrat un major increment en comparació amb la xifra de referència de l’any anterior.

El municipi ha comptat amb dos punts d’informació turística al llarg de la temporada d’estiu, incloent Peñismar, i manté l’atenció al públic en l’oficina central sobre el Passeig Marítim al llarg de tot l’any.

El personal de les Tourist Info s’amplia en funció de les necessitats del servei i enguany l’Ajuntament ha comptat, novament, amb la una aportació econòmica de la Diputació Provincial de Castelló per a aquest reforç a través del Patronat Provincial de Turisme.

L’edil de l’àrea, durant el balanç de les dades, ha volgut reconéixer l’important treball de l’equip d’informadors turístics ja que suposa, en múltiples ocasions, el primer contacte que estableix el viatger amb la destinació i els qui resolen els dubtes i consultes tant en el procés de confecció i planificació del viatge com durant la seua estada.
“És un servei molt ben valorat que compta, a més, amb la Q de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola així com la certificació del SICTED, Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions, que impulsa la Secretaria d’Estat”, ha remarcat Simó.