Inici COMARQUES Les Jornades Gastronòmiques i Diada del Llagostí: un banquet de sabors i...

Les Jornades Gastronòmiques i Diada del Llagostí: un banquet de sabors i tradicions a la Ràpita amb compromís sostenible

446

Fotos: Julián Zaragozà
De l’11 de novembre al 10 de desembre, se celebraran les Jornades Gastronòmiques del Llagostí, i com a punt de partida, l’11 de novembre, de 12:00 p. m. a 1:30 p. m., la Plaça 1 d’Octubre de la Ràpita es convertirà en l’epicentre d’un esdeveniment gastronòmic que celebra els tresors culinaris de la zona. La Diada del Llagostí, una iniciativa del Col·lectiu de Cuina en col·laboració amb l’Ajuntament de la Ràpita, promet gaudir dels sabors més exquisits del mar i la terra, alhora que demostra el seu compromís amb la sostenibilitat.

Aquest esdeveniment anual reuneix una selecció dels restaurants més emblemàtics de la zona:
Llansola, Casa Ramon Marinés, Miami Can Pons, Albert Guzman, Freddy Caliu Familiar, Bon Marisc, Maria 1941 i altres. També comptarem amb la participació de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, així com amb les apreciades muscleres com Musclarium i Avi Agustí. Les Cooperatives de vins de la Terra Alta, representades pel Celler cooperatiu de Gandesa i el Celler Piñol, presentaran els seus vins amb Denominació d’Origen. A més, Vermut Rapitenc serà l’empresa convidada com a ambaixadora, al costat de Bodegas y destilerias Lehmann.

La diversitat de productes locals serà un punt àlgid d’aquesta Diada, amb la presència d’oli d’oliva la Mundana i Olis Sta. Montsià SCCL, així com Molí de Rafelet, Cambra Arrossera del Montsià i Nomen Foods, que ens oferiran una mostra de la rica herència de la cultura de l’arròs del Delta de l’Ebre.

L’objectiu principal de la Diada del Llagostí és promoure el consum de productes locals i celebrar la riquesa natural i cultural de la zona. La bellesa del paisatge es suma a l’excel·lència de la gastronomia, amb els nostres xefs compromesos a mantenir viva la tradició d’aquesta celebració i compartir-la amb els nostres visitants. Serà una oportunitat per assaborir plats exquisits i descobrir la llegenda culinària de la Ràpita, tot amb una visió sostenible.

L’esdeveniment també busca destacar la importància de la pesca sostenible i la conservació dels recursos marins, així com el suport a l’economia local i la comunitat.

A més, com a part de les jornades gastronòmiques del llagostí, l’Estació Nàutica de la Ràpita-Delta de l’Ebre ofereix diverses experiències a la natura, incloent-hi la ruta de les muscleres i una ruta en sea bike per la Badia dels Alfacs, així com una ruta pels arrossars i les llacunes del Delta de l’Ebre.