Les farmàcies realitzen el lliurament de medicaments a domicili a tres-cents pacients vulnerables.
Des de l’inici de la pandèmia, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va posar en marxa en coordinació amb l’Il·lustre Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló, mesures excepcionals perquè tots els ciutadans tingueren accés permanent a la seua medicació.
El lliurament de medicaments a domicili als pacients més fràgils i
vulnerables ha sigut una prioritat de la professió farmacèutica.
Els farmacèutics s’han bolcat amb la màxima responsabilitat sanitària per a evitar desplaçaments de pacients dependents, en quarantena, immunodeprimits, crònics complexos amb malalties respiratòries, diabètics, amb malalties cardiovasculars, etc.
Castelló, 27 d’abril de 2020.- Les farmàcies estan realitzant el lliurament de medicaments en els domicilis als pacients més vulnerables a la província de Castelló, una mesura emmarcada dins del pla de mesures excepcionals en l’Estat d’Alarma impulsades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i els Col·legis de Farmacèutics de la Comunitat Valenciana davant la pandèmia.
Amb aquesta iniciativa s’està assegurant en tot moment la continuïtat dels tractaments perquè els ciutadans tinguen accés permanent a la seua medicació, sense haver d’accedir a la farmàcia, evitant així desplaçaments i risc de contagi de la població més vulnerable.
A la província de Castelló, el lliurament de medicaments en els domicilis dels pacients més fràgils i vulnerables ha sigut una prioritat de la professió farmacèutica. En aquestes setmanes, des del començament d’aquesta mesura excepcional el passat 3 d’abril, els farmacèutics han atés 298 persones en situació de vulnerabilitat fins hui. La majoria dels pacients atesos amb la dispensació domiciliària són els que viuen en la capital de Castelló, amb un total de 136 pacients atesos, seguit de Benicàssim amb 30 pacients, Borriana amb 26 pacients i en ordre de pacients atesos li segueix Vall de Uxó, Vila-real, les Alqueries, Benicarló, Vinaròs, Almassora, Onda, Nules, Moncofar, Borriol, Vilar de Canes
, Els Ibarsos, Almenara, Alcoceber, Orpesa, Peníscola i Traiguera.
Aquest servei de dispensació domiciliària està dirigit a col·lectiu vulnerable com ara persones majors de 60 anys, embarassades o amb patologies com a hipertensió arterial, diabetis, malalties cardiovasculars i pulmonars, càncer o immunodeficiències. Aquests col·lectius poden trucar al telèfon 900 36 22 36 o enviar un correu electrònic a la següent
adreça medicamentsadomicili@gva.es.
El procés de tramitació de les demandes domiciliàries de la província de Castelló, que arriben a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, es realitzen des de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló, qui rep les sol·licituds i posa en contacte a la farmàcia més pròxima amb el demandant. D’aquesta forma, la farmàcia li portarà les seues medicines a casa, evitant desplaçaments i reduint així el risc de contagi. La medicació també podran sol·licitar-la a través dels serveis municipals de la seua localitat.
El ICOFCs demana als ciutadans un ús responsable d’aquest servei i que s’abstinguen
els qui no complisquen els requisits, citats anteriorment, perquè el servei funcione correctament.