Inici PREMSA VALENCIANA Les casetes de la plaça de Primer de Maig seran demolides

Les casetes de la plaça de Primer de Maig seran demolides

1043

En un mes s’iniciarà la demolició de les casetes

· L’obra obrirà la plaça Primer de Maig
· Es segueix el projecte per a remodelar la plaça Primer de Maig i el pla d’usos del port.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, mitjançant el director general de Ports de la Generalitat, Emilio Obiol, va visitar el dijous 3 d’octubre Vinaròs per a vore el port de Vinaròs, tal com es va comprometre a meitat setembre, després d’una reunió a València amb l’alcalde, Guillem Alsina.

L’Ajuntament vol revalorar tota la zona del port amb la realització d’un centre d’inspiració turística en l’antiga cooperativa pesquera, l’enderrocament de les casetes dels mariners com a inici del projecte per a remodelar la plaça Primer de Maig o el pla d’usos del port.

Respecte a l’enderrocament de les casetes dels mariners de la plaça de Primer de Maig, previst en els pròxims mesos, Obiol va destacar que l’Ajuntament i la Conselleria “han fet els deures i aquest document està pràcticament finalitzat, i serà la primera iniciativa que es durà a terme i també la més vistosa”. Aquesta demolició, prevista per a dins d’un mes o un mes i mig, obrirà l’espai al port i el farà més accessible als veïns, al mateix temps que també ajudarà a donar una millor imatge de la zona, com és intenció de l’equip de govern. “Es tracta de casetes que no tenen pràcticament cap ús i que poden afectar la seguretat pública, amb el que amb la seua desaparició es guanyarà horitzó sobre la làmina d’aigua i també en la relació port-ciutat”. L’actuació costa al voltant de 60.000 euros i es realitzarà en diverses fases.

Quant a la transformació de l’antiga cooperativa dels pescadors en el nou centre d’interpretació turístic, Obiol ha destacat que s’està avançant en les negociacions per a la cessió de l’edifici i de l’ús a l’Ajuntament per a començar a desenvolupar el projecte, finançat a través del fons EDUSI. “Pensem que la fórmula més idònia és que la Generalitat atorgue una concessió a l’Ajuntament per un període de temps molt llarg, sobre els 50 anys”, encara que àdhuc s’està treballant en la concreció del cànon que haurà de pagar el consistori.

Respecte al Pla d’Usos del Port, va dir que s’està treballant en el tema des de fa temps i està pràcticament realitzat. “Abans de la seua publicació volem incorporar l’última observació, al·legació i idea i valorar-la i si és possible estimar-la, perquè volem que aquest document estiga clarament identificat amb Vinaròs. Volem acabar-ho dins del termini i en la forma escaient raonable, però sobretot que tots hagen dit la seua”, va concloure.

Com a últim punt, respecte a la possibilitat de dragar el port i aprofitar l’arena per a reposar la zona sud de la platja del Fortí, danyada en l’últim temporal, Obiol va indicar que el tema de la regeneració de platges és alguna cosa que depén de Costes i que “el transvasament d’arena del Port a platges ha d’anar lligat a la necessitat estricta de dragar el port, per la qual cosa abans cal estudiar si hi ha problemes en el calat del port, i si fóra així actuaríem, però si no hauran de ser altres administracions les que s’ocupen de la regeneració de la platja”.

Obiol també va lloar a l’actual equip de govern de Vinaròs, apuntant que en la seua opinió “té una mirada diferent sobre les relacions entre la ciutat i el port, una mirada apassionada, voluntariosa, amb moltes idees i talent, i des de la Conselleria esperem estar a l’altura d’aquesta voluntat”.

Fotos: Julián Zaragozà

Article anteriorUna tardor per al públic infantil i familiar a Benicarló
Article següentQuinquennals d’Alcanar – Esclat de colors