Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT L’alcaldessa de Canet lo Roig agraïx la ‘sensibilitat’ del Consell per a...

L’alcaldessa de Canet lo Roig agraïx la ‘sensibilitat’ del Consell per a solucionar l’abastiment d’aigua potable

78

L’alcaldessa de Canet lo Roig, María Ángeles Pallarés, ha agraït la ‘sensibilitat’ del Consell que presidix el president, Carlos Mazón, a l’aprovar ‘l’emergència hídrica’ que la setmana passada aprovava el Ple de l’Ajuntament. Una aprovació que bé determinada per la situació que patix la localitat a conseqüència de la sequera.

Pallarés, ha manifestat que “avui es un dia important no sols per a Canet lo Roig sinó per a La Jana i Traiguera perquè surt dels calaixos un projecte imprescindible per al futur d’estos pobles després de huit anys de total abandó per part del Botànic”.

“Estem davant d’una gran inversió que garantirà l’abastiment d’aigua potable als nostres pobles que es troben en una situació preocupant. I com diu la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori Salomé Pradas, es la legislatura de l’aigua en solucions reals damunt de la taula que veurem en els pròxims mesos”, ha afegit.

En la mateixa línia, l’alcaldessa Pallarés destacava també ‘l’aposta decidida’ de la Diputació de Castelló i, especialment, de la seua presidenta, Marta Barrachina, que “des del primer minut va mostrar molt d’interés perquè este projecte fora una realitat perquè calia donar solució a una problemàtica que s’arrossegue de fa molts anys”.

Així, el Consell de la Generalitat Valenciana farà les obres necessàries per a garantir el proveïment d’aigua en els municipis de Canet lo Roig, La Jana i Traiguera, davant la situació excepcional de sequera.

Per a això, la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha presentat al Ple de l’Executiu un informe sobre la necessitat de declarar l’emergència de les actuacions previstes per la Direcció General de l’Aigua, que contemplen una inversió de 4,2 milions d’euros en un termini de 8 mesos.

A tal fi, s’ha previst la instal·lació de bombes, així com el sistema de subministrament d’energia. Les actuacions inclouen la construcció de canonades que conduiran l’aigua des del sondeig de ‘Milantes’ fins als depòsits, a més de la construcció de nous depòsits de recepció i de la regulació de les aigües per a connectar-los a la xarxa de distribució.

Així mateix, en l’actuació es contemplen totes aquelles obres necessàries per a la posada en servici d’esta infraestructura.