Inici VINARÒS L’Ajuntament treballa en la millora de l’eficiència hídrica de les zones verdes

L’Ajuntament treballa en la millora de l’eficiència hídrica de les zones verdes

318

Aquesta setmana l’Ajuntament de Vinaròs està duent a terme un assaig als substrats de les jardineres del municipi amb l’aplicació d’hidrogel, per part de l’empresa Cítrics Roquetes, encarregada del manteniment de les zones verdes de la localitat.

S’utilitza hidrogel de poliacrilat de potassi, producte inert, no tòxic i biodegradable, amb capacitat d’absorció de 150 litres d’aigua per quilo de producte, que manté un 80% de capacitat d’absorció d’aigua després de 50 cicles d’hidratació. L’hidrogel mesclat amb el substrat en proporció 1:100, impedeix la compactació del sòl i millora la capacitat de retenció de l’aigua i els nutrients, que queden a la disposició de la planta perquè els recupere segons les seues necessitats.

La regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, ha destacat que “amb l’aplicació de l’hidrogel es preveu reduir la freqüència de reg en els espais tractats fins a un 50%”. En aquest sentit, comentava que de moment l’assaig es realitza en les jardineres que hi ha als 20 fanals de les places Parroquial i Sant Valent, així com al carrer de Sant Cristòfol. Morellà assenyalava que “en funció dels resultats també es podria aplicar l’hidrogel en les noves plantacions realitzades als parcs i jardins de Vinaròs”.

Per acabar, Morellà insistia que aquests tipus d’accions permeten millorar el serveis i sobretot reduir el consum d’aigua a les zones enjardinades, optant sempre per les espècies autòctones i resistents a la sequera.