Inici BENICARLÓ L’Ajuntament trasllada a la Generalitat l’avantprojecte per a la reforma de l’institut...

L’Ajuntament trasllada a la Generalitat l’avantprojecte per a la reforma de l’institut Joan Coromines

54

En tota suposarà un inversió de 12,8 milions d’euros. Una vegada la Conselleria aprove el projecte, el Ple haurà de sol·licitar la delegació de competències que li permetrà poder licitar i executar el projecte.

L’Ajuntament de Benicarló ha remés a la Conselleria d’Educació la memòria valorada per a la reforma de l’IES Joan Coromines, una actuació que suposarà una inversió de 12,8 milions d’euros i que resoldrà de manera definitiva la falta d’espai del centre, la manca d’accessibilitat i el deteriorament de la construcció actual.

Una vegada la Conselleria d’Educació aprove el projecte, el Ple de l’Ajuntament haurà de sol·licitar la delegació de competències que li permetrà poder licitar i executar el projecte.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha  qualificat el projecte d’«ambiciós», en referència als quasi 13 milions d’euros d’inversió, i ha remarcat que «és un projecte que modifica i millora l’institut però al mateix temps conserva l’essència i l’encant de l’edifici i dona solució als problemes d’espai i accessibilitat».

Un nou edifici de tres plantes

L’avantprojecte preveu la construcció d’un edifici de tres plantes en el solar que ha quedat lliure després de la demolició dels antics tallers, on s’ubicaran 16 unitats d’educació secundària, 4 unitats de Batxillerat, 7 cicles formatius amb 14 unitats formatives i una cafeteria.

Paral·lelament, es rehabilitaran els quatre edificis actuals i s’adaptaran a la normativa d’accessibilitat, amb actuacions que inclouran la reparació dels tancaments interiors, humitats i filtracions. També es millorarà l’eficiència energètica i s’instal·laran tancaments de doble vidre.

L’objectiu de la proposta és donar coherència a tots els edificis del centre i convertir-lo en un complex educatiu amb diferents nivells educatius interconnectats i accessibles.

La nova distribució pretén aprofitar al màxim tota la parcel·la del centre sense oblidar la creació d’espais lliures exteriors i preveu l’ampliació de les aules en casos puntuals.

Article anteriorÉxito de los novilleros de la tierra en Vinaròs.
Article següentS’obre el termini per a participar en el concurs fotogràfic de l’Associació d’Alumnes del Consell Municipal d’FPA