Inici VINARÒS L’Ajuntament inicia projecte per convatre les plagues de forma natural

L’Ajuntament inicia projecte per convatre les plagues de forma natural

202

Es tracta d’una iniciativa per controlar a través de depredadors naturals

En les darreres setmanes els operaris han fet la primera fase del projecte en els escocells de l’avinguda de Jaume I, on s’han sembrat amb una barreja de llavors de les següents espècies: Alyssum maritimum, Calendula officinalis, Centaurea cyanus, Tordylum officinalis y Papaver dubium, que passats uns dies atrauran fauna útil per al control de plagues.

Aquet model de gestió del verd urbà, basat en solucions per a la natura, també s’aplica amb la solta d’insectes beneficiosos per al control de plagues en l’arbrat viari. De fet, la setmana passada es va fer la solta de l’Adalia bipunctata, que servirà per a controlar la plaga de pugó en l’arbrat del passeig de Joan Ribera.

L’Ajuntament demana la col·laboració de la ciutadania per a mantenir els escocells nets, i es vol incidir en que l’estat del mateixos no és fruit d’una mala praxis o falta de manteniment, sinó que són sembrats per a convertir-se en illes de biodiversitat que afavoriran fauna útil, insectes i xicotets invertebrats, per al control de plagues.

Article anteriorVinaròs participa en el Saló Aragonès de Turisme
Article següentS’intensifiquen els tractaments contra els mosquits