Inici VINARÒS L’ajuntament de Vinaròs presenta una App per a veure l’aforament de les...

L’ajuntament de Vinaròs presenta una App per a veure l’aforament de les platges a temps real

497

Abans de decidir a quina platja anar, es pot veure de forma pública i en línia la quantitat de gent de cadascuna i l’aforament màxim

Marc Abella, regidor d’Interés Turístic i Promoció de la Ciutat, i Hugo Romero, de Noves Tecnologies, han presentat en la biblioplatja la nova aplicació desenvolupada per l’ajuntament per a informar l’usuari de l’aforament de les platges de la localitat. Una iniciativa conjunta de l’estratègia de Destinació Turística Intel·ligent, de la qual el municipi és membre i Vinaròs Smart City, en la qual fa anys que treballa el consistori. D’aquesta manera, amb qualsevol smartphone o telèfon intel·ligent pot accedir-se a platges.vinaros.es, on es mostren en temps real dades importants sobre l’aforament de les cales i platges. “Amb això qualsevol usuari, abans d’anar a la platja, pot veure si està plena o no i seleccionar una altra alternativa si és necessari”, va explicar Albella.

Per part seua, Romero va destacar que “la informació s’ofereix en una interfície molt intuïtiva i precisa i es pot triar idioma castellà, valencià i anglés”. A les platges urbanes (Clot, Fortí i Fora Forat), es mostren dades com l’aforament en el mateix moment i l’aforament màxim que té cadascuna i quant a les cales s’indica l’aforament màxim. La platja del Fortí a l’ésser la més extensa es divideix en tres sectors. També es mostren les dades setmanals d’assistència per franges horàries. “Els ciutadans i turistes poden amb aquesta aplicació, decidir a quina platja és millor anar en el mateix moment”, va assenyalar.

Com a curiositat, la platja del Clot té un aforament màxim de 357 persones, la de Fora Forat 708 persones i la del Fortí 850 persones en el seu sector 1, 552 en el sector 2 i 587 en el sector 3.

Aquesta informació complementa la que ofereix el panell digital situat en la pèrgola del passeig marítim sobre la normativa per a accedir a les platges. Els usuaris de la platja tenen també en els accessos a la mateixa en cartells amb codis QR per a estar al dia de les recomanacions sanitàries i de seguretat.

Cal recordar que, dins del pla de contingència aprovat per l’òrgan gestor de platges es van posar en marxa ja mesures i recomanacions perquè els usuaris de les platges i cales pogueren gaudir de manera tranquil·la i segura.

Diàriament es neteja l’arena de les platges per mitjans mecànics i manuals. La neteja es fa també en tots els serveis com a passamans o passarel·les. Les papereres i contenidors per a residus es buiden i es desinfecten diàriament. S’ha instal·lat senyalització específica per a informar els usuaris sobre les mesures generals d’accés i ús de les platges. També es realitzen activitats d’inspecció sobre l’aforament de les platges per a complir amb les mesures de distanciament social amb el suport del dron de la Policia Local i els informadors de platges.

Foto: Julián Zaragozà

Article anteriorL’Ajuntament de Vinaròs inicia la campanya “Comprar a Vinaròs té premi” per a ajudar a reactivar el sector comercial
Article següentVinaròs: Posta de Sol des del Pont de la Peineta