Inici VINARÒS L’Ajuntament de Vinaròs justifica el 89% dels Fons Europeus de l’EDUSI

L’Ajuntament de Vinaròs justifica el 89% dels Fons Europeus de l’EDUSI

105

En total ha suposat executar projectes pel valor de 8,57 milions d’euros per a la millora urbana i sostenible de la ciutat, dels quals es rebrà un finançament del 50%

Aquest matí la regidora de Fons Europeus i Smart City, Carmen Morellà, ha fet una roda de premsa per fer un balanç dels projectes que s’han executat a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, EDUSI. Segons ha recordat l’Ajuntament podia invertir fins a 10 milions d’euros dels quals la Unió Europea finançava el 50%, 5 milions d’euros, per a poder dur endavant els projectes.

Morellà ha indicat que per part de “l’Ajuntament hem invertit 9,6 milions d’euros, dels quals s’han justificat el 89% dels projectes, que sumen un total de 8,57 milions d’euros, fet que suposarà rebre una ajuda econòmica de 4,52 milions.” Segons assenyalava “tot i les moltes dificultats que ens hem trobat amb la pandèmia, l’increment de preus per la guerra a Ucraïna i l’endarreriment de l’aprovació dels permisos per part de les administracions superiors hem sigut capaços d’executar el 89% dels Fons Europeus de l’EDUSI”.

Pel que fa als projectes que s’han desenvolupat, Morellà detallava que s’ha fet la modernització dels equips informàtics, espais webs i s’ha millorat l’atenció ciutadana. D’altra banda, afegia que també s’ha adequat l’asfalt dels camins rurals, s’ha millorat l’eficiència energètica dels edificis municipals, s’ha actuat en la millora de l’accessibilitat en diversos carrers i s’han posat en marxa tallers per al foment de l’ocupació i l’emprenedoria, entre altres.

Com a projectes més destacats, Morellà indicava que s’ha executat les obres de la passarel·la del Riu Cervol, amb a justificació del 90% de la inversió realitzada. En aquest sentit, assenyalava que les feines acabaran en les properes setmanes i entraran dintre del termini marcat per la Unió Europea, que estableix que les obres han d’estar enllestides abans del setembre del 2024. Així mateix, també entraran dintre del termini les feines d’adequació de la Cotxera de Batet per convertir-la en el Centre d’Inspiració Turística.

Fons Next Generation

Morellà ha destacat que l’Ajuntament ha aconseguit un finançament de 4,2 milions a través dels diversos projectes que s’han presentat, que permetran desenvolupar actuacions com la millora del carrer de Ramón Llull, que ja ha sortit a licitació, la reforma de l’avinguda de la Llibertat o l’adequació dels vials de Sant Pascual i de la Mare de Déu del Remei. Segons comentava “hem treballat de forma intensa per aconseguir aquestes subvencions amb projectes importants per a la millora urbana i sostenible de Vinaròs, a l’espera que es resolga de cara a l’any vinent una subvenció de 679.000€ per a la millora del pavelló municipal”.