Inici PREMSA VALENCIANA L’Ajuntament de Vinaròs es personarà en el judici contra Jordi Moliner

L’Ajuntament de Vinaròs es personarà en el judici contra Jordi Moliner

685

El exregidor de Compromís ha tornat ja els 9.260 euros que presumptament va extraure d’un compte del Consell Local Agrari

La moció va ser aprovada a favor per unanimitat i ja havia sigut presentada pel PP de Vinaròs

En el saló de plens del dimecres passat, l’Ajuntament de Vinaròs va aprovar per unanimitat personar-se en el procediment judicial -actualment en fase d’instrucció- contra l’exregidor, exedil de Compromís i responsable de l’àrea d’Agricultura i Medi ambient en la passada legislatura, Jordi Moliner. Se l’acusa d’haver realitzat 51 reintegraments del compte del Consell Local Agrari, per un import total de 9.260 euros sense justificar.
Ja en el ple ordinari de setembre, el PP de Vinaròs va presentar aquesta moció en la qual instava al consistori que acordara el seu personament al procediment judicial, en aquesta presumpta apropiació de diners públics, “al ser el Ayuntamiento el principal damnificado”.

El portaveu del PP de Vinaròs, Juan Amat, va argumentar la urgència de la moció. “Estamos ante un caso de corrupción en el Ayuntamiento de Vinaròs, y teniendo conocimiento de él antes de las elecciones municipales el actual alcalde, entonces primer teniente de alcalde, no se dijo absolutamente nada hasta dos días después de los comicios, permitiendo que los vinarocenses votaran sin saber absolutamente nada de lo sucedido. Es inaudito que el Ayuntamiento, que cuando hay un acto de vandalismo se persona en los procedimientos, no lo haya hecho aún en un tema en el que se ha metido mano en la caja. Resulta muy difícil de explicar”, va indicar.

Per part de Compromís, l’edil Paula Cerdà va assenyalar que estaven a favor que l’Ajuntament es personara en la causa apuntant que “volem màxima transparència” i aclarint que el col·lectiu municipal de Compromís “no sabia res del que feia el exregidor del partit i quan es va assabentar, va ser destituït de tots els càrrecs del partit immediatament i se li va exigir que renunciara a l’acta de regidor”.

D’altra banda, Emmanuel Herrera, de Ciutadans va dir que “apoyamos la propuesta del PP porque con el dinero hay que ser absolutamente escrupuloso y el Ayuntamiento debe estar implicado y personarse”.

La portaveu del Partit Vinaròs Independent (PVI), Maria Dolores Miralles, també es va mostrar d’acord que l’Ajuntament havia de personar-se en el procediment. “Per a mi ha sigut una sorpresa que no ho haja fet encara, perquè estem parlant de fons públics de tots els vinarossencs”.

L’alcalde Guillem Alsina, del PSOE, va tancar les intervencions i va assegurar que “no va haver-hi ocultació dels fets”, sinó que “vam fer prevaldre la presumpció d’innocència, perquè quan se li va sol·licitar que aportara les factures del compte, ens va dir que les despeses estaven justificades i que ho faria. I tan prompte es va demostrar que Moliner realment ho va fer al no aportar-les, l’Ajuntament va presentar immediatament la denúncia pertinent. En tot moment s’ha actuat de bona fe en aquest tema. Moliner ha retornat ja tots els diners, però se li han obert diligències i serà la justícia la que dictamine sobre el cas. Però si volen que l’Ajuntament es persone en la causa, el farem, votarem a favor de la proposta”.

 

Notícies relacionades:

Jordi Moliner abandona la seua carrera política i Compromís “per motius personals i familiars”

Article anteriorEl Taller de Fosa i Magatzem del Puig de la Misericòrdia
Article següentKaruna inaugura en Vinaròs