Inici VINARÒS L’Ajuntament de Vinaròs desplega càmeres de vigilància a la ciutat

L’Ajuntament de Vinaròs desplega càmeres de vigilància a la ciutat

874

L’Ajuntament de Vinaròs desplega una xarxa de càmeres de vigilància a la ciutat

Els aparells s’han instal·lat en els punts més sensibles del municipi i la Policia Local és l’encarregada de visionar les imatges a través d’un conjunt de pantalles sincronitzades

L’Ajuntament de Vinaròs, a través de la Policia Local i el Departament d’Informàtica, ha desplegat una xarxa de càmeres de vigilància en diferents punts de la localitat. En total es tracta de 89 aparells que es gestionaran i visualitzaran per part dels agents de la Policia Local, amb l’objectiu de regular el trànsit i detectar vehicles robats.

Les càmeres estan integrades en una plataforma que compta amb un programa específic per a la gestió de vídeo a través de l’adreça IP, fet que permet visionar les imatges en temps real, així com accedir a les gravacions en un temps determinat. D’altra banda, les càmeres poden canviar l’angle de visió per a tenir una major perspectiva de l’espai, així com integrar un sistema de reconeixement d’imatges que permet consultar de forma automàtica l’estat administratiu dels vehicles.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Governació, Marc Albella, ha destacat que es tracta d’una eina més que es posa a l’abast de la Policia Local per tal de millorar la vigilància al municipi. Segons afegia “gràcies al sistema de càmeres es podran consultar de forma automàtica l’estat administratiu d’un vehicle i sobretot obtenir alertes immediates en el cas que siga robat”. Així mateix, també permet realitzar una cerca específica en funció del tipus de vehicle, color o fins i tot l’hora del fet, a més crear alertes quan un vehicle d’interés per la Policia Local circule per un determinat punt del municipi.

Albella assenyalava que totes les imatges quedaran emmagatzemades durant un temps determinat en els servidors municipals i insistia que només estaran a disposició de la Policia Local per a resoldre infraccions relacionades amb robatoris de vehicles.

Per la seva banda, el regidor d’Innovació Digital, Hugo Romero, ha destacat que les càmeres de vigilància s’han col·locat tant en edificis municipals com en polígons industrials i també en les vies amb un important flux de vehicles. Segons comentava “a banda de realitzar les tasques de vigilància, també s’ha previst en un futur incloure un sistema d’algoritmes d’intel·ligència artificial que permetrà, entre altres funcions, detectar de forma automàtica embussos de trànsit, accidents i fins i tot la circulació de vehicles en direcció contrària, fet que permetrà als agents de la Policia Local ser molt més eficients”.