Inici VINARÒS L’Ajuntament de Vinaròs adjudica el nou contracte de la neteja viària

L’Ajuntament de Vinaròs adjudica el nou contracte de la neteja viària

345

L’aprovació es va fer durant la sessió plenària que també va incloure la ratificació del nou Pla Anual Normatiu

L’Ajuntament de Vinaròs va aprovar en ple ordinari adjudicar el nou contracte de neteja viària a l’empresa ACCIONA Servicios Urbanos per un import d’1.121.091€ (IVA exclòs), per un termini de quatre anys. Aquest punt va comptar amb els vots favorables del Partit Socialista, Totes i Tots Som Vinaròs, Partit de Vinaròs Independent, Ciutadans i del regidor no adscrit a cap formació, mentre que el Partit Popular que es va abstenir.

L’alcalde, Guillem Alinsa, ha destacat que “es van presentar a concurs un total de cinc empreses i després de les corresponents valoracions per part dels tècnics municipals es va decidir escollir ACCIONA Servicios Urbanos, perquè és l’oferta que més bé s’adapta a les necessitats del municipi, a més d’aportar importants millores”. En aquest sentit, Alsina destacava que una de les millores més significatives és que el 77% de la flota de vehicles motoritzats és elèctrica, mentre que el 23% restant funcionen accionats per gas natural. A més tots els vehicles porten incorporat GPS fet que permetrà a l’Ajuntament un major control de l’execució correcta del contracte.

Per la seua banda, la regidora d’Obres i Serveis, Carmen Morellà, també detallava altres millores en el nou contracte com l’augment de la freqüència de neteja durant els dies festius, tant en temporada alta com en temporada baixa, a més també d’incrementar de forma considerable la neteja amb aigua al centre urbà, així com a la Costa Nord, Costa Sud i zona de l’ermita. La regidora Morellà assenyalava que “l’empresa incorporarà dos camions cisterna, una furgoneta amb hidroneteja d’aigua calenta i una fregadora de paviments que sobretot ajudarà a mantenir net el passeig marítim, així també com el centre de la localitat”.

Per últim, Morellà comentava que el nou contracte també inclou una bossa d’hores de 50.000€, que permetrà a l’Ajuntament utilitzar el servei segons les necessitats puntuals que puga tenir el municipi.

Pla Anual Normatiu 2022

Durant el ple també es va fer l’aprovació del nou Pla Anual Normatiu 2022. Es tracta del full de ruta que recull del conjunt de Reglaments, Ordenances i modificacions normatives que es pretenen dur a terme durant aquest any per part de les diferents àrees que integren l’Ajuntament de Vinaròs.

El regidor de Recursos Humans, Fernando Juan, ha explicat que “aquestes modificacions es realitzaran en base a les demandes de necessitat i adaptacions a les diferents lleis i normes, que serveixen per actualitzar i regular les activitats que són competència de la legislació local”.

El punt es va aprovar amb els set vots favorables del Partit Socialista i regidor no adscrit a cap formació i els sis vots en contra del Partit Popular, mentre que els representants del Partit de Vinaròs Independent, Totes i Tots Som Vinaròs i Ciutadans es van abstenir.