Inici COMARQUES L’Ajuntament de Sant Jordi aprova per unanimitat un pressupost de 2,06 milions...

L’Ajuntament de Sant Jordi aprova per unanimitat un pressupost de 2,06 milions d’€ per a 2022

97

Iván Sánchez: “Potenciarem el turisme, farem inversions en infraestructures i reforçarem els serveis socials”

L’Ajuntament de Sant Jordi ha aprovat aquest dimecres per unanimitat de tots els grups polítics un pressupost de 2.060.000 euros per a 2022. Es tracta d’uns comptes molt treballats per l’equip de Govern i que atenen les principals necessitats dels veïns del municipi, gràcies a la qual cosa l’alcalde, Iván Sánchez Cifre, ha aconseguit concitar el suport també de l’oposició als comptes previstos per a enguany.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat que “el pressupost té com a objectiu potenciar el turisme, grans inversions en infraestructures i una important partida per a serveis socials. En definitiva, estan enfocats per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i atraure gent nova per a assentar població”.

A més d’haver concitat el suport dels grups polítics de l’Ajuntament de Sant Jordi, es tracta d’un pressupost enormement inversor en augmentar un 15% les inversions directes de cara a 2022, en ascendir a 300.528 euros. Això ha sigut possible gràcies a un treball de l’equip de Govern centrat en ser encara més eficaços en la gestió.

L’alcalde ha assegurat que “hem fet un tremend esforç per a ser més eficients, ja que hem aconseguit una pujada del 15% en les inversions quan el pressupost global per a 2022 a penes creix una mica per damunt de l’1%. La nostra obligació és ser el més eficaces possible en la nostra gestió i traure el màxim profit possible als diners que tant li costa aconseguir als nostres veïns”.

Cal tindre en compte que el pressupost aprovat ahir en el Ple de l’Ajuntament de Sant Jordi ascendeix a 2.060.000 euros de cara a 2022 enfront dels 2.033.000 euros aprovats en 2021, a penes un 1% més.

A més, hi ha una partida especialment significativa, que la d’ajudes i subvencions a les associacions del poble, que creix un 7% aquest exercici. Iván Sánchez Cifre creu que “és important recolzar a tanta gent que està treballant a Sant Jordi per a generar activitat i donar vida al poble. Gràcies a aqueix treball a vegades poc reconegut ens ajuden al fet que estiguem esquivant de moment els greus efectes de la despoblació que sí que pateixen altres pobles del nostre entorn”.

Quasi un 40% més en inversions reals a final d’any

No obstant això, l’alcalde de Sant Jordi està convençut que les inversions finals de cara a 2022 podrien ser fins a un 40% superiors a les de l’any passat. Per a això compta amb els 250.000€ que té previstos com a inversió per al consultori mèdic, així com els 221.000€ d’inversió gràcies al Pla Bianual de la Diputació.

En qualsevol cas, l’equip de Govern que dirigeix Iván Sánchez Cifre continua treballant per a resoldre les principals necessitats dels seus veïns i confia per a això en el romanent històric de tresoreria que té en l’actualitat, de prop de 3,5 milions d’euros. “És uns diners que hem acumulat gràcies a un intens treball de gestió i l’ús de la qual està molt limitat per la normativa nacional. No obstant això, cada vegada hi ha més marge i confiem a poder invertir-ho a millorar la qualitat de vida i les oportunitats per a tots els veïns de Sant Jordi”, ha assegurat Iván Sánchez Cifre.