Inici PEÑÍSCOLA L’Ajuntament de Peníscola incorpora més de 4 milions de romanents a l’actual...

L’Ajuntament de Peníscola incorpora més de 4 milions de romanents a l’actual pressupost

76

L’ajust de partides i l’eficiència en la despesa de les diferents àrees ha permès en el ple incorporar gairebé 2 milions per a realitzar inversions i obres

Després d’efectuar la liquidació pressupostària de l’exercici 2022, la regidoria d’Hisenda ha estat treballant amb les diverses àrees del consistori per a coordinar la concreció dels projectes i actuacions a les quals destinar els estalvis de les regidories.

Després de comprovar amb el departament de la intervenció municipal que el resultat pressupostari és positiu, amb 4.124.678,61€ de superàvit en els romanents de tresoreria per a despesa corrent, la regidora de l’àrea, Dol Bayarri, ha concretat que, en les modificacions de crèdit que s’aproven avui en el ple, s’incorporaran al pressupost vigent 2.941.705,38€, dels quals 1.041.640,31€ seran l’aportació municipal al Pla de Sostenibilitat Turística. Els 1.182.974,23€ restants, quedaran en la tresoreria municipal fins a finals d’any, quan es preveu destinar-los a l’amortització de deute.

Inversions a les quals es destinaran romanents

Els 1.9€ milions d’euros que s’incorporaran al pressupost municipal de 2023 contemplen l’execució de múltiples inversions en obres com, per exemple, la impermeabilització del llac de *Peñismar, la renovació de pluvials de la carretera *Peñiscola-Benicarló, el pont sobre el barranc de *Mongells, la il·luminació de la Plaça *Antonelli, la millora de parcs infantils o inversions en infraestructures esportives.

Dinamització de sectors productius

A més de les diferents obres i millores, també es preveu reforçar, amb l’aprovació avui de la incorporació de romanents al pressupost actual, les partides d’activitats culturals i festives, així com les activitats promocionals de la destinació turística.
S’impulsarà la posada en marxa d’un bo que incentivi la compra en el comerç local i la posada en marxa del projecte Centre Comercial Obert, amb participació de finançament europeu.

Article anteriorMés de 15.000 persones visiten la cílix i el tresoret exposats a la mostra “Terra d’Ibers”
Article següentEstat actual de la N-238: “la carretera d’Ulldecona”