Inici PEÑÍSCOLA L’Ajuntament de Peníscola convenia el manteniment de les campanes de la Ermitana...

L’Ajuntament de Peníscola convenia el manteniment de les campanes de la Ermitana i l’Església de Santa María

150

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha rubricat el conveni pel qual l’Ajuntament col·labora anualment en les tasques de manteniment de les campanes del ermitori en el qual s’allotja la Patrona de la localitat, la Verge de la Ermitana, així com en el mantenimient de les campanes de la parròquia de Santa María, en el Centre històric.

“Les campanes i la seva funció formen part del nostre dia a dia, fonamentalment en la programació festiva de la localitat, i volem garantir que així continuï sent”, ha explicat l’alcalde després de la seua entrevista amb el rector, Ricardo Fígols.

Aquesta col·laboració es repeteix any rere any des que en 2008 Ajuntament, bisbat i els propis veïns de la localitat col·laboressin de manera conjunta per a la instal·lació de més campanes amb l’objectiu de completar els dos campanars, així com per a la restauració de les ja existents. Llavors, sota el mandat de l’actual alcalde, el Gremi de Campaners de València ja va contribuir als preparatius i va oferir un especial toc de campanes durant les Festes d’aquest any.

En 2016, mestres campaners del mateix gremi van protagonitzar una nova actuació en la localitat durant els festejos del mes de setembre.