Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT L’Ajuntament de Canet lo Roig obrirà el dissabte 29 de juny la...

L’Ajuntament de Canet lo Roig obrirà el dissabte 29 de juny la piscina municipal Canet lo Roig

83
L’Ajuntament de Canet lo Roig té previst obrir el dissabte 29 de juny la piscina municipal. Una decisió que ha pres el Govern municipal que presidix l’alcaldessa, María Ángeles Pallarés, davant el començament de l’època estival.
“No ha sigut una decisió fàcil, però no podíem deixar als canetans i canetanes sense piscina este estiu, per tant, hem buscat solucions”, explicava Pallarés. Per tal d’omplir-la, s’ha utilitzat aigua no potable que compta amb totes les normatives tècniques sanitàries. “Una solució que ens permetrà mantindre un servici molt demandat a la localitat a l’estiu mentres fem els passos necessaris per a construir una nova d’acord amb els nous temps”, afegia l’alcaldessa.
El Govern municipal ja està treballant en el nou projecte per tal de quantificar el pressupost i planificar la seua construcció. “La normativa actual demana una sèrie de condicionants que hem de tindre en compte, però no seran problema per a planificar un projecte de legislatura que ja tindríem si no foren pels inconvenients pressupostaris que ens vam trobar quan vam entrar a l’Ajuntament i que s’han arrossegat durant uns quants anys”.
Sobre la situació del municipi davant la sequera que patix el territori, l’edil manifestava que “estem abastint el municipi en cisternes, però el consum responsable que està fent la ciutadania fa que la situació siga més sostenible del que un puga pensar. Som dels municipis més estalviadors de la província segons les dades que maneja l’empresa concessionària de l’aigua”.
Pallarés, recordava que “si el Botànic haguera fet el que havia de fer, construir les canalitzacions, perquè el pou ja el tenim fet, possiblement, no estaríem parlant d’este tema en estos termes”.
Cal mencionar que el Govern del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha declarat per urgència les obres perquè es puguen fer el més ràpidament possible. Una actuació de 4,2 milions d’euros i un termini d’execució de 8 mesos, que també afecta a les localitats de La Jana i Traiguera.
La mediació de la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, així com de la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, han sigut determinants per solucionar una problemàtica que en este 2024 s’ha agreujat de forma considerable.