Inici BENICARLÓ L’Ajuntament de Benicarló millora la comunicació amb la ciutadania amb un manual...

L’Ajuntament de Benicarló millora la comunicació amb la ciutadania amb un manual d’estil

448

El document servirà per millorar la qualitat dels textos que es redacten des de l’Ajuntament i per consolidar la imatge institucional. El manual, fruit del treball de l’Agència de Promoció del Valencià (Aviva), es pot descarregar o consultar en línia a través del web municipal.

La regidora de Normalització Lingüística, Marta Escudero, ha presentat el Manual d’Estil de l’Ajuntament de Benicarló, un document que ha elaborat Aviva Benicarló amb l’objectiu d’unificar els criteris de redacció dels textos que elaboren els diversos departaments del consistori, per tal de millorar així la comunicació amb els ciutadans. A més, el manual d’estil també servirà per aconsolidar la imatge institucional del propi consistori. La regidora ha recordat que «el llenguatge administratiu és el vehicle de comunicació entre l’administració i la ciutadania, i per això hem d’apostar per simplificar-lo i aconseguir que els documents siguen comprensibles per a tots».

Escudero ha volgut remarcar que «els textos que redactem des de l’Ajuntament configuren la nostra imatge i actuen com a carta de presentació, i per això hem de mantindre uns criteris de formalitats i basar-nos en la claredat, la concisió, la precisió i el llenguatge no sexista». «Amb tot -ha dit Escudero-, l’objectiu és elaborar textos administratius eficaços, funcionals i de fàcil lectura, per establir una comunicació clara amb la ciutadania».

El contingut del manual d’estil està dividit en tres parts principals: recomanacions sobre el llenguatge administratiu, descripció dels diferents tipus de documents administratius i una selecció de recursos lingüístics per a resoldre dubtes i aprofundir en diversos aspectes.

A més de servir als treballadors municipals, el manual d’estil també pot ser utilitzat per altres administracions que treballen amb llenguatge administratiu i estiguen interessades a millorar la seua comunicació amb la ciutadania. A més, el manual també pot servir a les persones que vulguen preparar el Certificat de Llenguatge Administratiu de la Junta Qualificadora de Coneixements en Valencià.

El document ha estat elaborat tenint en compte criteris i recomanacions d’altres institucions de referència en temes lingüístics, com l’Acadèmia Valenciana de la Llengua o les universitats valencianes.

Aprofitant l’edició del manual, Aviva Benicarló ha preparat un Curs de llenguatge administratiu destinat al personal de l’Ajuntament per tal que el funcionariat es familiaritze amb els criteris i convencions de la llengua que es tracten al manual i aprenguen a utilitzar-lo quan tingues dubtes lingüístics. El curs té una durada prevista de 30 hores i està homologat per l’Institut Valencià d’Administració Pública (IVAP).

Article anteriorNit de San Joan a Càlig
Article següent(avanç) Esclat festiu a Vinaròs