Inici BENICARLÓ L’ajuntament de Benicarló fa la primera valoració de “Glòria”

L’ajuntament de Benicarló fa la primera valoració de “Glòria”

410

El temporal de vent, pluja i marítim ha provocat múltiples danys materials. Les zones més afectades són les que envolten les platges de la Caracola i la Mar Xica i també la platja del Morrongo.

La borrasca Glòria està sacsejant Benicarló des del passat diumenge, amb un gran volum de precipitacions acumulades, fortes ratxes de vent i destacat temporal marítim. Aquests fenòmens han provocat multitud de danys materials al terme de Benicarló.

A hores d’ara, es troben intransitables tant la zona de la Mar Xica com la de la Caracola i la Ratlla del Terme, que han acumulat grans quantitats d’aigua, sorra i roques, que ha portat a la carretera el temporal marítim. Altres punts que habitualment es veuen més afectats en episodis de pluges intenses són els barrancs, com la Rambla de Cervera, que baixa amb força i impossibilita creuar-la, i el Barranquet (rambla d’Alcalà).

També està tanca la circulació per l’antiga N-340 en direcció Vinaròs, atés que no es pot transitar pel desviament habilitat a causa de les obres que afecten el vial.

Durant el matí d’avui s’ha dut a terme una reunió de coordinació per a avaluar els danys i programar les actuacions per a recuperar la normalitat el més prompte possible. El primer tinent d’Alcaldia, Ilde Añó, s’ha reunit amb la Policia Local, la Brigada d’Obres i Serveis i l’empresa concessionària de la neteja per fer una primera avaluació de danys.

A causa del vent, han caigut dos xiprers al Cementeri Municipal i quatre arbres al casc urbà, i ja es treballa per retirar-los. A més, també s’estan començant a retirar restes vegetals i arena de les zones més afectades, les platges de la Mar Xica i la Caracola. Per últim, també s’estan buidant tres illes de contenidors soterrats que s’han inundat.

Està previst que la borrasca continue a la zona fins dimecres, encara que amb menys força. Segons l’última previsió del Centre de Coordinació d’Emergències, a la zona del litoral nord de la província es troba en situació de preemergència per fenòmens costers nivell taronja i en preemergència per vents.

Article anteriorVinaròs: temporal dels anys 70
Article següent(Galeria) “Glòria” arrasa el litoral de les 3 ciutats, Vinaròs, Benicarló i Peníscola