Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre realitza un balanç molt positiu dels projectes finalitzats i la...

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre realitza un balanç molt positiu dels projectes finalitzats i la gestió municipal en el primer any de la legislatura 

44

L’ampliació del servei d’ambulància 24 hores, la rehabilitació de la Casa del Metge, l’inici del nou bulevard Alcalà-Alcossebre, la zona lúdica de la Serra d’Irta i l’inici de les obres d’ampliació del CEIP La Mola figuraven com a prioritats i s’han complit

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre realitza un balanç positiu sobre la finalització de diferents actuacions i els assoliments de la gestió municipal, quan es compleix un any del ple d’investidura de la legislatura 2023-2027. L’Alcalde Francisco Juan destaca que “hem seguit una línia de continuïtat respecte a projectes que havíem iniciat en la passada legislatura i que hem vist finalitzar-se en aquest últim any” i, d’altra banda, “s’han desbloquejat qüestions que depenien de la Generalitat Valenciana com l’ampliació del servei d’ambulància 24 hores, atenent així les demandes de l’Ajuntament i de la ciutadania”.

Quant a obres i projectes finalitzats, s’han seguit complint els terminis marcats en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destins (PSTD), en el marc del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística de la Comunitat Valenciana, amb càrrec al fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea: des d’el mes de març passat, ja està oberta la nova zona lúdica de la Serra d’Irta, amb gran acceptació i també s’ha completat la construcció de la primera fase del bulevard Alcalà-Alcossebre, obrint un nou vial des del del camí San Miquel d’Alcalà i que compta amb espai reservat per a vianants, en forma de vorera i un altre per a bicicletes, a més de l’espai corresponent per a vehicles. L’obra ja està finalitzada i podrà ser utilitzada en breu.

En aquest any també s’han finalitzat les obres de rehabilitació de la Casa del Metge, executades per l’Ajuntament amb aportació del Pla Conviure de la Generalitat Valenciana. Es tracta una casa amb un alt valor sentimental per a la localitat i es treballa ara perquè, abans que acabe 2024, puga inaugurar-se l’espai museístic que albergarà la seua planta baixa i que recrearà l’antiga consulta mèdica del doctor Ricardo Cardona. L’inici de les obres d’ampliació del CEIP La Mola en Alcossebre, a través del Pla Edificant i l’homologació per part de la Generalitat Valenciana de l’Escola Infantil Municipal d’Alcalà se sumen al balanç positiu, en matèria educativa.

Pel que fa a infraestructures, s’han seguit desenvolupat accions en millora de l’accessibilitat en els nuclis urbans i s’ha començat a aplicar un Pla de Millora de la zona de Capicorb, que inclou la renovació de senyals i col·locació de nova senyalització turística i mobiliari urbà.

Respecte a projectes nous, l’Alcalde destaca l’Espai d’Arts com “un dels quals ens fa una especial il·lusió ja que suposarà sumar un edifici municipal destinat al cultiu de l’art, la cultura i especialment la música”. Per part de l’equip de govern, es treballa ja a aconseguir els terrenys on situar-ho i iniciar els tràmits per a la seua construcció.

“Continuarem treballant a aquest ritme, sense oblidar continuar reivindicant el que depén d’altres administracions, com a millores en infraestructures sanitàries, transport amb autobús a la Generalitat Valenciana o accions per a frenar l’erosió de la costa, al Govern central”, ha assenyalat l’Alcalde Francisco Juan.