Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre posa en marxa el Consell Municipal de la Infància

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre posa en marxa el Consell Municipal de la Infància

104


Es planteja com un fòrum des del qual fomentar la participació dels xiquets i xiquetes en l’activitat municipal i el conformen 9 xiquets i xiquetes que s’han designat a través dels centres escolars

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre ha posat en marxa el Consell Municipal de la Infància, un nou fòrum de participació centrat en els xiquet i xiquetes i adolescents que puga servir de transmissor dels interessos d’aquesta part de la població al consistori. L’elecció dels seus integrants, en total 9 xiquets i xiquetes, s’han realitzat per consens a través els centres escolars (IES Serra d’Irta, CEIP Lo Campanar i CEIP La Mola) celebrant reunions amb els equips directius, alumnat i famílies. Una vegada triats els consellers i conselleres, es redactaran els estatuts pels quals es regirà el Consell i s’estima que al novembre es pugui celebrar el primer ple.

Per part dels centres educatius, es tractarà el Consell Municipal de la Infància en el desenvolupament de les activitats extraescolars de ciutadania i participació a través de les que els xiquets, xiquetes i adolescents aprenen mecanismes i eines per a traslladar propostes, millores i opinions en pro de la població infantil de la localitat.

L’Alcalde Francisco Juan destacava que “pensem que aquest nou consell municipal ens serà molt útil per a recaptar les opinions i necessitats dels nostres xiquets i xiquetes de manera directa i, alhora, ells i elles aprendran en què consisteix l’activitat municipal, tenint un paper actiu dins de l’Ajuntament”.