Inici BENICARLÓ La vacunació redueix en un 75% del número d’hospitalitzats i ingressos en...

La vacunació redueix en un 75% del número d’hospitalitzats i ingressos en UCI i el 90% de defuncions.

335

Són dades de l’estudi ha sigut elaborat per la Direcció General d’Anàlisi i Polítiques Públiques posa de manifest que la relació de casos i pressió hospitalària ha canviat radicalment amb la vacunació.

Les dades analitzades revelen que la vacunació ha suposat una reducció del 75% del número d’hospitalitzats i ingressos en UCI i del 90% de defuncions.

D’acord amb l’anàlisi, les persones diagnosticades per Covid-19 no vacunades o amb vacunació incompleta multipliquen per dues el risc de ser hospitalitzats.

El risc de defunció es multiplica per tres en el cas dels no vacunats. Els resultats del Baròmetre reflecteixen que l’impacte sobre la mortalitat atribuïble a la Covid-19 és sensiblement inferior al de l’ona de principis de 2021, quan la població no estava vacunada.

La principal conclusió és que les vacunes estan demostrant ser molt efectives sobre la gravetat dels casos: tots els indicadors de gravetat (hospitalització, ingrés en UCI i defunció) mostren un descens indiscutible. La malaltia s’està manifestant majoritàriament de manera lleu.

L’impacte en els majors també és rellevant, les persones vacunades entre 60 i 80 anys tenen un risc de defunció 14 vegades menor respecte a no vacunats. En els majors de 30 anys, el risc d’hospitalització és 8 vegades inferior per als vacunats.

L’estudi de l’efectivitat vacunal de ProVaVac s’ha fixat també en el sector dels professionals sanitaris de la Comunitat Valenciana: tenen 3 vegades més risc de ser hospitalitzats aquells professionals sanitaris no vacunats o amb vacunació incompleta i multipliquen per 2,5 el risc de defunció. La vacuna en aquest àmbit ha reduït un 73% les hospitalitzacions i un 65% les defuncions.

En el Baròmetre 2021 de la Generalitat s’ha analitzat la gravetat de la malaltia a partir dels casos de Covid-19 diagnosticats a la Comunitat Valenciana a partir de l’estiu, quan la vacunació estava molt avançada, en comparació amb el període anterior.

Article anteriorPeñíscola y su Mercado Navideño ganadoras de ‘Juntos brillamos más’ de Ferrero Rocher
Article següentBenicarló imposa les bandes a les seues Falleres Majors 2022 i Corts d’Honor