Inici VINARÒS La tortuga del Fortí va marxar sense desovar a Vinaròs

La tortuga del Fortí va marxar sense desovar a Vinaròs

2134

Segons tècnics de la Fundació Oceanogràfic i Universitat de València es va tractar d’un intent de posta

La matinada del dissabte 5 d’agost, prop de les 12.30 de la nit, els agents de la Policia Local van arribar per a precintar una zona de la platja del Fortí davant l’alerta que una tortuga marina havia dipositat els seus ous, en ple centre de la platja del Fortí de Vinaròs, per a desovar a l’arena, a l’altura del carrer de l’Àngel, en la zona de les hamaques.

La zona acordonada va ser protegida per la policia local fins a la matinada quan va arribar l’equip de rescat de la Fundació Oceanogràfic i tècnics de la Universitat de València, seguint el protocol “Red de varamientos de la Comunidad Valenciana” que van protegir el perímetre perquè la tortuga poguera niar i desovar amb tranquil·litat.

El diumenge al matí la zona acordonada va provocar l’expectació dels banyistes mentre els dos tècnics que vigilaven, continuaven comprovant si hi havia ous, però finalment es va determinar que no n’hi havia. Es va tractar doncs d’un intent de fer-ho.

Al Delta de l’Ebre s’ha fet una crida per a trobar voluntaris, ja que aquesta situació s’està tornant freqüent (pot ser a causa del canvi climàtic) i s’han de cuidar fins a l’octubre, ja que actualment hi ha 5 poses i no faran eclosió fins a l’octubre.