Inici PREMSA VALENCIANA La taxa del tractament de residus augmenta 10 €

La taxa del tractament de residus augmenta 10 €

436

El ple del consorci de residus C1 aprova la modificació de la taxa de tractament de residus sòlids urbans, augmentant des de 79 € a 89.62 €/anuals.

El PP de Vinaròs ha anunciat que presentaran mesures per a revertir aquesta pujada.

Segons ha explicat Sergio Bou, president del consorci de residus C1 “es tracta d´una taxa lligada al pressupost, uns comptes que al mateix temps són realistes, equilibrats i que en tot moment compleixen amb les directrius europees sobre el canvi climàtic i les mesures mediambientals”. Bou recorda que fa 8 anys, que la taxa “no ha registrat cap mena d’augment, amb un punt de partida de 79€, molt per davall del que feien pagar, en 2012, altres consorcis de similars característiques, amb una taxa de 110€ i amb menys serveis i menys contraprestacions”.

El portaveu dels populars a Vinaròs, Juan Amat, ha afirmat que les poblacions de la comarca governades pels populars presentaran al·legacions a la mesura i proposaran pròximament accions “per a intentar revertir aquesta pujada”.

D’altra banda, la junta de govern ha decidit mantindre el 2% de descompte per als rebuts domiciliats, s’amplia el retorn de la campanya “Si + recicles – pagues” de 180.000 a 250.000 €, la qual cosa suposa un increment del 40%, mentre que es manté el retorn a aquells municipis, que realitzen un esforç en el reciclatge de matèria orgànica.

Bou també ha dit que “som conscients que l’augment d’una taxa no agrada a ningú, però també és cert que ens hem de felicitar per l’alt grau de consens que hi ha hagut entre els ajuntaments, diputació i conselleria, que som els que formem part del consorci i els que hem pres amb responsabilitat aquesta decisió, en solidaritat amb les nostres decisions independentment del color polític que presidisca el consorci”.

El portaveu popular Juan Amat, també ha criticat que l’alcalde de Vinaròs Guillem Alsina, s’hagués abstingut en la comissió i s’absentés en l’assemblea. “Ens preguntem per què no va estar en l’assemblea, què era més important que votar en contra, i hauria d’explicar-ho públicament. No és de rebut que Vinaròs no tingui ni veu ni vot en una decisió tan important, i considerem que hi ha hagut deixadesa de funcions”, ha conclòs.