Inici PREMSA VALENCIANA La residència municipal de Vinaròs inicia la seva construcció

La residència municipal de Vinaròs inicia la seva construcció

343

Segons l’alcalde, estarà en funcionament cap a finals de 2020

Actualment ja està a un 25% de la seva construcció, comptarà amb 145 places i es construirà a sobre de l’actual Centre de Dia

L’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina i la regidora de Política Social, Berta Domènech, van visitar el dimecres passat la obres del centre de dia per a majors dependents amb Cinta Pascual, directora general de l’empresa que el gestiona, L’Onada Serveis, i l’arquitecte Pep Selgar, per a interessar-se en l’estat d’execució de l’obra de la residència de la tercera edat.

Segons va informar Pascual, s’ha realitzat ja un 25% de l’estructura de la futura residència a les instal·lacions de l’empresa de mòduls prefabricats de formigó. “Durant les dates nadalenques calculem que ja podrà instal·lar-se tota aquesta estructura prefabricada i després encara quedarà molt treball per fer, potser el més costós, perquè la nostra intenció és minimitzar al màxim les molèsties als actuals usuaris del centre de dia”, va assenyalar Pascual, que va recordar que quan entre en funcionament es crearan més de 70 nous llocs de treball. I és que la seva construcció, com va explicar l’arquitecte Pep Selgar, està pensada per a minimitzar les molèsties als usuaris del centre de dia, i és per això que es va decidir realitzar-se a base de mòduls prefabricats, mentre que en les tasques més complicades es treballarà els caps de setmana. En el projecte ja es va pensar especialment en la integració de les noves instal·lacions amb els sistemes existents en el centre de dia, com va explicar Selgar.

La presidenta d’Onada, Cinta Pascual, agraïa la feina de l’Ajuntament i tècnics municipals per la seua gran col·laboració per al desenvolupament del projecte. Segons detallava la residència suposarà la creació de 75 llocs de treball, a més d’una escola de formació. En aquest sentit, destacava que “sobretot es buscarà personal de Vinaròs, perquè s’ha demostrat que si les persones que ofereixen l’atenció són coneguts per part dels usuaris, llavors els genera una major satisfacció i sobretot sensació de familiaritat”.

Per part seva, l’alcalde, Guillem Alsina, es va referir al llarg procés que va suposar arribar fins a la construcció de la residència, recordant que el centre de dia va ser una de les obres incloses dins del Plan E l’any 2008 per l’equip de govern del PSPV i PVI sent Jordi Romeu alcalde, i que en la legislatura posterior el PP va adjudicar la seva gestió. L’anterior equip de govern -Totes i tots Som Vinaròs, PSPV i Compromís- va realitzar les gestions perquè la conselleria garantís les places públiques i el 28 de gener es va signar l’acta de replanteig, amb un retard de tres mesos en faltar el vistiplau de la conselleria en les modificacions de projecte –ja que l’anterior era de 2013 i calia adaptar-lo a la normativa- i un permís d’Adif. Això va suposar moltes millores respecte al projecte inicial. “L’objectiu és que a mitjans o finals del 2020 ja estigui en funcionament, la qual cosa suposarà una important millora en la qualitat assistencial no només en el nostre municipi, sinó en tota la comarca”, va assenyalar Alsina.

Places públiques i característiques de l’edifici

El nou espai disposarà d’una superfície de 5.400 metres quadrats, amb capacitat per a 145 places públiques, distribuïdes entre 54 habitacions doble i 37 simples. D’altra banda, també tindrà zones compartides, dos terrasses, gimnàs i molts més serveis per tal de garantir una estada de qualitat als usuaris. Així mateix la residència també suposarà la creació de 75 places de treball per garantir el personal suficient per atendre a tots els residents.
Les emissions de CO2 també disminueixen en un 30% respecte al projecte inicial i hi ha canvis en l’enllumenat, amb la incorporació d’un grup electrogen, i parallamps o la instal·lació d’un sistema de control d’accessos, entre altres millores. El pressupost d’execució ha suposat un increment per tot això de 100.000 euros, i la inversió total serà de 5,3 milions. Amb la residència i el centre de dia, Vinaròs tindrà en aquest edifici 225 places per a majors dependents.

Article anteriorCàlig rep una subvenció per contractar a menors de 30 anys
Article següentEl fracaso escolar ligado a los problemas de visión