Inici VINARÒS La regidoria de Cultura anuncia treballs de reforç dels murs interns del...

La regidoria de Cultura anuncia treballs de reforç dels murs interns del poblat iber

305

La propera setmana començaran Vinaròs les feines per a consolidar les pedres i evitar possibles despreniments dels murs interns del jaciment iber del Puig de la Misericòrdia, un dels més importants de la comarca del Baix Maestrat amb més de 2.700 anys d’antiguitat.

Cal destacar que en la darrera campanya d’excavacions es van fer descobertes significatives, com un petit taller que es feia servir per crear petites peces de metall, així com vasos que contenien cereals.

Pel que fa a les noves feines que s’executaran a partir de la propera setmana, finançades de forma íntegra per l’Ajuntament, amb una inversió de 5.000€, consisteixen en la consolidació dels murs interns per evitar possibles despreniments. El regidor de Cultura, Marc Albella, ha destacat que “aquests treballs són molt importants per a seguir preservant el jaciment i permetre als arqueòlegs, que vindran a l’estiu a realitzar una nova campanya d’excavacions, puguen seguir descobrint el passat dels primers pobladors de la localitat”.

Albella ha explicat que les feines de consolidació es desenvoluparan durant una setmana aproximadament. Per acabar feia una crida a la ciutadania perquè respecte les restes del poblat, recordant que per a visitar-les es disposa d’una passarel·la de fusta.

Article anteriorEls alumnes del CEIP Marqués visiten l’Ajuntament de Benicarló
Article següentPeníscola es promociona com a destinació de rodatges a Fitur Cine