Inici BENICARLÓ La Policia Local de Benicarló imparteix educació i seguretat viària a l’alumnat...

La Policia Local de Benicarló imparteix educació i seguretat viària a l’alumnat de secundària

133

La formació s’ha adreçat especialment als joves que comencen a desplaçar-se en bicicleta, patinets elèctrics o ciclomotors. Hi han assistit vora 300 alumnes de 3r d’ESO

La Policia Local de Benicarló ha organitzat les Jornades Escolars de Seguretat Viària adreçades a l’alumnat de 3r d’ESO dels centres educatius de secundària, en el marc de la prevenció d’accidents i seguretat viària i per a un ús adequat de les vies públiques i espais comuns.

La formació, en la qual han participat vora 300 alumnes de l’IES Joan Coromines, l’IES Ramón Cid i La Salle, s’ha adreçat fonamentalment als joves que ja comencen a circular en bicicleta, patinets elèctrics (VMP) i ciclomotors per als seus desplaçaments quotidians.

Pel que fa als continguts, els agents de la Policia han explicat aspectes bàsics de la circulació, sobretot, en àmbits urbans. Per exemple, s’hi ha tractat la importància de conéixer i respectar els senyals de circulació, els llocs per on no s’ha de circular o la prohibició d’utilitzar el telèfon mòbil i els auriculars durant la conducció de qualsevol vehicle.

D’altra banda, durant les Jornades, s’han analitzat les dades de les estadístiques anuals d’accidents de Benicarló, per tal de conscienciar l’alumnat de la importància del bon ús de les vies i de la vulnerabilitat de les persones quan condueixen una bicicleta, un VMP o un ciclomotor. També s’hi ha incidit en l’ús del casc i altres elements de protecció, com a clau essencial de la seguretat en la conducció.

Finalment, s’ha insistit en l’absoluta prohibició de conduir sota els efectes de l’alcohol o altres drogues. Per a això, s’han mostrat els efectes desastrosos que produeix la conducció temerària, així com les responsabilitats que comporta conduir embriac o drogat, tant a nivell administratiu com penal.

L’objectiu de les jornades ha estat transmetre la importància de ser conductors o vianants conscients i respectuosos amb les normes, per tal de poder gaudir dels vials i, al mateix temps, aconseguir un Benicarló de futur, exemplar i segur.