Inici COMARQUES BAIX MAESTRAT La Generalitat reconeixerà com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic la Mostra d’Oficis...

La Generalitat reconeixerà com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic la Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi

89

Acull un centenar d’exposicions, actuacions musicals, activitats per a xiquets, exhibicions i zones gastronòmiques

La Generalitat Valenciana reconeixerà pròximament la Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic. Es tracta d’una notícia molt esperada i que suposa un important reconeixement al treball de l’Ajuntament, de l’organització d’este esdeveniment i de molta gent del poble.

L’equip de Govern que dirigix l’alcalde Iván Sánchez Cifre, porta prop d’un any treballant per a aconseguir este important reconeixement, que suposarà un important impuls tant per a la Mostra com `per al propi turisme de Sant Jordi. De fet, els tècnics de Turisme han estat molt de temps recopilant tota la documentació necessària per a posar en valor el paper que té la Mostra d’Oficis Tradicionals en la dinamització del turisme i l’economia, no sols en el municipi, sinó en tota la comarca.

Iván Sánchez Cifre ha celebrat “esta magnífica notícia que portàvem esperant molt temps. És un important reconeixement al treball que porten fent molt temps moltes persones per a convertir al poble en un referent a nivell turístic gràcies a la posada en valor de les nostres tradicions”.

L’alcalde de Sant Jordi destaca que “es tracta de la major mostra de tota Espanya dedicada exclusivament als oficis artesanals i que es fa gràcies a la col·laboració d’associacions i veïns, que treballen durant tot l’any perquè puguem gaudir tots amb molts estands i de qualitat. Cal tindre en compte que es tracta dels dies més multitudinaris de tot l’any a Sant Jordi, ja que en eixe cap de setmana es concentren milers de visitants entre els veïns del poble i altres residents de la comarca, a més de turistes de tota Espanya”.

Cal recordar que el Ple de l’Ajuntament de Sant Jordi va aprovar al febrer la proposta de l’equip de Govern que dirigix Iván Sánchez Cifre perquè la Mostra d’Oficis Tradicionals fora reconeguda com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic per part de la Generalitat Valenciana.

Per a això, el Consistori argumentava que es tracta de l’esdeveniment cultural més important del municipi i que se celebra fa més de 20 anys, i l’objectiu fonamental dels quals ha sigut la conservació les seues tradicions més ancestrals i la recuperació dels oficis i arts més antigues. Per això va aprovar sol·licitar a l’Agència Valenciana de Turisme que la Festivitat denominada “Mostra d’Oficis Tradicionals de Sant Jordi” que se celebra durant el primer cap de setmana del mes d’agost, fora declarada d’interés turístic autonòmic per la seua tradició popular, per la seua originalitat i pel seu ampli valor cultural