Inici VINARÒS La Generalitat ha sol·licitat la llicència d’obra i ambiental per a construir...

La Generalitat ha sol·licitat la llicència d’obra i ambiental per a construir el segon centre de salut de Vinaròs

207

Aquesta tramitació suposa un important pas endavant per a continuar amb el projecte amb la finalitat que les obres de construcció comencen durant el primer semestre del 2023

L’Ajuntament informa que la Generalitat Valenciana ha sol·licitat concessió de la llicència ambiental i d’obres per a la construcció del segon Centre de Salut Integral, CSI, que s’ubicarà a l’avinguda de Leopold Querol. Es tracta del pas previ per a poder licitar les obres, amb l’objectiu que les màquines comencen a treballar durant el primer semestre del 2023.

Pel que fa al projecte, recordem que en total la Generalitat destinarà una partida de 7,6 milions d’euros per construir el nou centre de salut que inclourà Medicina Familiar, Pediatria, Oftalmologia, Traumatologia i Salut Mental. El centre prestarà servei en horari de matí i tarda, i serà PAC en horari de 15 a 8 h en dies laborals i les 24 hores en festius.

L’edifici estarà organitzat en quatre blocs connectats en la seua zona central, i amb patis entre ells que permeten la ventilació i il·luminació de totes les estades. A més, la construcció està configurada per a permetre futures ampliacions si foren necessàries. D’altra banda, tindrà accessos diferenciats i amb vegetació per als pacients programats, les Urgències (PAC) i la Unitat de Salut Mental. Es preveu la instal·lació de panells solars fotovoltaics en les cobertes dels dos blocs exteriors del CSI.

L’alcalde, Guillem Alsina, s’ha mostrat satisfet pel compromís de la Generalitat, i en especial del conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, que va anunciar que abans de finalitzar l’any s’iniciarien les sol·licituds de concessió de llicència ambiental i d’obres perquè el segon centre de salut siga una realitat el més prompte possible.

Alsina incidia que “per part de l’Ajuntament oferirem tota la col·laboració possible a la Generalitat perquè les obres es puguen desenvolupar amb celeritat perquè Vinaròs dispose del segon centre de salut, que ajudarà a descongestionar l’actual del carrer de l’Arxipreste Bono, així també com l’Hospital Comarcal, gràcies als molts serveis que incorporarà, fet que suposarà millorar l’assistència sanitària”.