Inici BENICARLÓ La Generalitat dóna material sanitari a la Palma per a col·laborar en...

La Generalitat dóna material sanitari a la Palma per a col·laborar en la protecció de la salut dels ciutadans afectats pel volcà

241

 

La Generalitat Valenciana a donat un lot de 500.000 màscares FPP2, 300.000 màscares infantils i 300.000 ulleres sanitàries de protecció per a col·laborar amb el Cabildo de la Palma en la protecció de la salut els ciutadans afectats per l’erupció del volcà de Cimera Vella.

Les emissions de gasos que es produeixen tant en l’erupció com en l’entrada en la mar de les bugades de lava, així com la gran quantitat de cendra que continua expulsant el volcà han portat al Cabildo de la Palma a recomanar l’ús de màscares per a evitar problemes respiratoris. A més, aqueixes cendres en suspensió també estan provocant molèsties oculars.

Davant aquesta situació, Presidència de la Generalitat va contactar amb el Govern de la Illes Canàries per a plantejar una col·laboració que es va tancar amb la donació de material sanitari.

La consellera de Sanitat i Salut Pública, Ana Barceló, ha destacat que aquesta donació ha sigut possible gràcies a la reserva estratègica de material sanitari que manté la Generalitat. “Amb ella volem ajudar a les persones afectades i traslladar l’afecte de les valencians i valencianes a tots els veïns de la Palma”, ha assenyalat la consellera.

Els municipis més afectats per aquests problemes són Els Plans de Aridane, El Pas, Tazacorte, Puntagorda i Tijarafe. Precisament el material donat per la Generalitat té com a destí el centre logístic que el Cabildo té situat en Els Plans.

En aquest sentit, la comissionada de Presidència per a per a la coordinació dels subministraments de la Generalitat enfront de la infecció de Covid-19, María José Mira, ha destacat que gràcies a l’Acord marc de subministrament de material sanitari que manté la Generalitat podem atendre aquesta necessitat urgent a la Palma, sense que supose cap problema per a la reserva estratègica.

“La nostra tranquil·litat amb la reserva estratègica ve per dues vies: la reserva estratègica que ens permet tindre material per a sis mesos en un escenari de consum màxim diari, però també amb la possibilitat, gràcies a l’acord marc, de reposar de manera immediata qualsevol referència, gràcies a treballar fonamentalment amb proveïdors valencians”, ha assenyalat Mira.

Suport de Boluda Shipping

Aquest suport a la Palma de la Generalitat ha comptat amb el suport de la companyia Boluda Shipping, a través del seu programa de Responsabilitat Social Corporativa Humanitarian Transport.
Boluda Lines, la naviliera de Boluda Corporación Marítima, ha cedit sis equips contenidors de 40 peus per a transportar a la Palma l’ajuda humanitària donada per la Generalitat Valenciana.
Els enviaments, que van arrancar dimarts passat 23 de novembre, s’han programat al llarg de tres setmanes consecutives en les quals seran carregats des del Port de València i partiran rumb a l’illa.
La mercaderia serà entregada en el centre logístic situat en el municipi del Pas i habilitat pel Cabildo de la Palma, per a centralitzar el magatzematge i la distribució dels materials donats.

La reserva estratègica valenciana

La reserva estratègica de material sanitari en la Comunitat Valenciana va començar a constituir-se a l’abril de 2020 en plena crisi mundial per la falta d’elements de protecció per a la pandèmia de Covid-19. Amb la signatura de l’acord marc de compra de material es va consolidar un model de repartiment i reposició permanent d’aquests productes (màscares, bates, calces, ulleres… fins a 40 referències).

En l’actualitat la reserva estratègica, que està situada en Fira València, ocupa 22.000 metres quadrats. Cada dia, des d’aquest magatzem, sis furgonetes i dos camions reparteixen el material tant a hospitals de les àrees de salut com a centres sociosanitaris. En l’actualitat s’atenen més de 600 punts de lliurament i es continua creixent.

El magatzem de la reserva estratègica, com a centre logístic, també ha atés les necessitats de material sanitari durant la vacunació massiva contra la Covid-19.