Inici BENICARLÓ La Generalitat aprova el projecte de construcció de la rotonda de la...

La Generalitat aprova el projecte de construcció de la rotonda de la Ratlla del Terme

304

La nova infraestructura millorarà els accessos a l’entorn comercial i industrial i també la seguretat vial de la zona. Les obres començaran previsiblement el primer trimestre de 2023 i tindran un termini d’execució de quatre mesos

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha anunciat que la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat ha remés a l’Ajuntament de Benicarló el projecte definitiu de la rotonda que la Generalitat construirà a l’antiga N340 en la intersecció amb la Ratlla del Terme.

La rotonda, amb un pressupost de 599.070,48 euros, tindrà un radi de 28 metres, amb una calçada de 9 metres i uns vorals d’1,5 metres i, en paraules de l’alcaldessa, «és una de les obres més necessàries per a Benicarló a nivell de mobilitat i de seguretat».

Xaro Miralles ha constatat que «la nova rotonda no només millorarà l’accés a Benicarló i a l’entorn comercial i industrial, sinó que suposarà també la disminució de la velocitat dels vehicles i, per tant, repercutirà en la millora de la seguretat viària».

Una vegada remés el projecte, comença ara un procés d’exposició pública de béns i drets afectats que permetrà aconseguir els terrenys i posar-los a disposició de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

En concret, serà necessari disposar de 1.716 metres quadrats del terme de Benicarló i 1.642 metres quadrats del terme de Peníscola.

Una vegada la Conselleria dispose dels terrenys, les obres començaran de forma immediata, previsiblement durant el primer trimestre de 2023, i tindran un termini d’execució de quatre mesos.