Inici BENICARLÓ La Generalitat adjudica la redacció del projecte de la passarel·la sobre el...

La Generalitat adjudica la redacció del projecte de la passarel·la sobre el barranc d’Aiguadoliva

72

El projecte s’enquadra en el Pla d’Actuacions a la costa per tal de preservar i posar en valor el litoral i complementarà el projecte de la Via Litoral que s’emmarca en l’Estratègia DUSI.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha adjudicat la redacció del projecte de construcció de la passarel·la sobre el barranc d’Aiguadoliva entre els termes de Benicarló i Vinaròs. «Una magnífica notícia —en paraules de l’alcaldessa, Xaro Miralles— que era una reivindicació dels dos municipis i que millorarà notablement la comunicació entre les dos ciutats».

Xaro Miralles també ha destacat que «la passarel·la complementarà a la perfecció els projectes de Via Litoral que estem redactant a Benicarló i a Vinaròs i que, en el cas de Benicarló, establirà un recorregut ecològic de caràcter paisatgístic i cultural entre el barranc d’Aiguadoliva i la rambla de Cervera que potenciarà l’ús i el gaudi per part de la ciutadania d’aquesta important zona verda».

Per la seua banda, el conseller de Política Territorial, Arcadi España, ha assenyalat que «amb aquesta adjudicació es dóna un important impuls a un projecte que salvarà una barrera natural històrica entre els dos municipis» i ha destacat la inversió prevista de 900.000 euros per a dur a terme aquesta obra que «propiciarà la mobilitat sostenible».

Així mateix, el conseller ha explicat que «el projecte s’enquadra dins del Pla d’Actuacions a la costa i gaudi de la ribera del mar (PACMAR), per tal de preservar i posar en valor l’espai litoral des del punt de vista de la conservació activa promoguda per l’Estratègia Territorial Europea».

La passarel·la projectada tindrà 60 metres de llum i 3 metres d’amplada i unirà l’avinguda de Francisco Baila Tosca de Vinaròs amb el camí que pertany a la partida d’Aiguadoliva de Benicarló.

Article anteriorEl ejército acude a Vinaròs para apoyar a la vacunación
Article següentBenicarló aposta per mantindre la Festa de la Carxofa amb totes les mesures de seguretat