Inici COMARQUES La Diputacióp resenta la XXVI edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic...

La Diputacióp resenta la XXVI edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic Castillo de Peníscola

163

El certamen és un referent cultural i un complement de qualitat per a l’oferta turística del Baix Maestrat i del conjunt de la província

Aquest matí s’ha presentat la vint-i-sisena edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic Castell de Peníscola que tindrà lloc de l’1 al 22 de juliol. Per primera vegada la Diputació de Castelló es converteix en creadora i generadora d’espectacles teatrals amb la producció d’una lectura teatralitzada i la coproducció de tres espectacles, dos nacionals i un autonòmic.

La producció pròpia del festival gira entorn del text de Rafael Herrera ‘El rey de la luna’ que aborda, en forma de text de suspens, la figura del Papa Luna. La posada en escena correspondrà a una companyia valenciana d’acreditada solvència: ‘Crit Companyia de Teatre’.

La primera coproducció serà amb el ‘Centro Cultural Fernando Fernán Gómez de Madrid’ dirigit per la directora i dramaturga Laia Ripoll. La segona serà amb la ‘Fundación Juan March’ i ‘Los veranos de al villa’, un dels centres culturals més importants d’Espanya que compta amb la segona major biblioteca de teatre nacional. La tercera serà amb la companyia jove ‘Triangle Teatre’ i Carme Teatre’. La decisió de col·laborar amb aquesta companyia respon al desig de fer costat al teatre jove desenvolupat en la Comunitat Valencià i executat en valencià.

A l’acte de presentació ha assistit Ruth Sanz, diputada de Cultura, el director artístic del Festival, Javier Sahuquillo, la directora del Castell, Ester Forner i l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez.

El de Peníscola constitueix un exclusiu cicle teatral que s’ha posicionat com el màxim precursor del turisme cultural i de l’oferta complementària de qualitat al turisme de la província en la temporada.

PROGRAMACIÓ

El dia 1 es representarà ‘JAUJA’, de Lope de Rueda per la companyia Arawake i ‘El rei de la lluna’, de Rafael Herrera per ‘Crit Companya de Teatre’. Aquesta segona obra també es posarà en escena el dia 2.

El dia 6 serà el torn de ‘Por todos los dioses’, de Fernando Cayo, per ‘Producciones Pachamama’.

El dia 8 ‘Mañanas de abril y Mayo’, de Pedro Calderón de la Barca amb una versió de Carolina Àfrica per ‘Compañía de Teatro Fernán Gómez’, ‘Teatro de Malta’ i ‘’Festival de Teatre Clàssic Castillo de Peníscola’.

El dia 12 ‘La Celestina’ de Fernando de Rojas, una coproducció de ‘Secuencia 3’, Pentación’, ‘Saga Produccions’ i ‘Teatre Romea’.

El dia 15 ‘Viu, Molière!’, de Molière, dramatúrgia d’Álvaro Tato, amb ‘Ay Teatro’.

El dia 18 ‘La casa de los celos’, de Miguel de Cervantes; versió Brenda Escobedo, una coproducció de ‘Escénate’, Fundación Juan March, ‘Col·lectiu Allatok’ i Festival de Teatre Clàssic de Peníscola Diputació de Castelló’.

El dia 20 ‘*After-*Sun (Els estiujants)’, de Maxim Gorki; versió de Borja López Collado per la companyia ‘Triangle Teatre’ i Festival de Teatre de Peníscola Diputació de Castelló.

Finalment el dia 22 es representarà ‘Lorca, Vicenta’, d’Itziar Pascual’, Yolanda Pallín i Jesús Laíz , per ‘Apata Teatre’, amb Miriam Díaz-Aroca.