El Servei de Control de Mosquits està duent a terme un mostreig actiu en les zones urbanes dels municipis on no està establida esta espècie de mosquit tigre, per a poder detectar la seua presència i assessorar els ajuntaments en el control d’esta espècie
La Diputació Provincial de Castelló s’ha bolcat en el control de plagues de mosquits i està duent a terme, a través del Servei de Control de Mosquits, inspeccions entomològiques en municipis de la província on encara no s’ha detectat l’establiment de poblacions de mosquit tigre.
El diputat de Medi Natural de la institució provincial, José María Andrés, ha destacat que “l’anticipació i els treballs preventius són fonamentals per a atallar i evitar estes plagues de mosquits que tantes molèsties causen als veïns i veïnes de la província de Castelló”.
Actualment, s’han detectat poblacions de mosquit tigre en 94 dels 135 municipis de la província de Castelló. Per això, la Diputació Provincial, està duent a terme la vigilància de l’espècie en aquells municipis on encara no s’ha registrat la seua presència, amb la finalitat de “actualitzar la seua distribució i permetre als ajuntaments a prendre acció i assessorament per al control d’esta”, ha comentat el diputat provincial.
“Des del Servei de Control de Mosquits s’està duent a terme un mostreig actiu en les zones urbanes dels municipis on no està establida esta espècie de mosquit tigre, per a poder detectar la seua presència i assessorar els ajuntaments en el control d’esta espècie i que ells tinguen coneixement que tenen l’espècie establida en el seu municipi i també puguen optar a ajudes com la del mosquit tigre de la Generalitat Valenciana”, ha explicat José María Andrés.
Així doncs, la vigilància s’emmarca en la realització d’un mostreig actiu en focus de cria amb xicotetes quantitats d’aigua propicis per al seu desenvolupament, com ara pitxer en cementeris, embornals i plats de tests, entre altres.
I és que tal com ha recordat el diputat de Medi Natural, “estos mosquits s’acumulen en xicotetes acumulacions d’aigües, així com en aigües estancades a les quals en moltes ocasions no podem arribar perquè estan en domicilis particulars, per la qual cosa cal incidir molt a les persones al fet que revisen les seues zones privades”.
Sens dubte, la col·laboració de la població és fonamental per a evitar la presència dels mosquits. “En la lluita contra els mosquits hem d’anar tots de la mà, els ciutadans i les administracions”, ha ressaltat José María Andrés.
En este sentit, el diputat ha explicat que el mostreig que s’està realitzant en els municipis es complementarà “amb la instal·lació d’ovitrampes en zones verdes urbanes per a detectar el seu establiment i la densitat poblacional, informant posteriorment dels resultats als ajuntaments i assessorant-los per al control de l’espècie”.
Des de la Diputació Provincial de Castelló insistixen en la col·laboració ciutadana per a controlar les xicotetes acumulacions d’aigua que puguen existir en les àrees privades, evitant així la seua expansió. “N’hi ha prou amb renovar l’aigua cada tres dies o col·locar malles mosquiteres en aquells estris que puguen acumular aigua durant més d’una setmana”, ha recomanat el diputat de Medi Natural.