Inici COMARQUES La Diputació dignificarà el SEPAM cobrint les mancances de personal

La Diputació dignificarà el SEPAM cobrint les mancances de personal

108

La vicepresidenta i diputada de l’àrea, María Ángeles Pallarés, constata que el servei té en l’actualitat el 20% de places sense cobrir i destaca la falta de personal en llocs tècnics de nivell superior

Un dels objectius prioritaris dins de l’àrea econòmica de la Diputació de Castelló és dignificar el SEPAM cobrint les mancances de personal d’aquest Servei Provincial d’Assistència a Municipis. La vicepresidenta i diputada de l’àrea, María Ángeles Pallarés, s’ha reunit aquest matí amb tècnics d’aquest servei que presta assistència jurídica, econòmica i informàtica als municipis, especialment als de menor capacitat econòmica i de gestió, els recursos de la qual són més limitats i, per tant, comptar amb aquest servei és clau per a la resolució de multitud de tràmits.

Després de comprovar l’estat en el qual es troba el SEPAM, la vicepresidenta ha explicat que “el SEPAM té el 20% de places sense cobrir i destaca la falta de personal tècnic de nivell superior per a poder garantir els serveis d’assessorament i gestió en els municipis que, per la seua xicoteta població, no disposen de recursos propis per a resoldre les seues necessitats”.

“Eficàcia, qualitat i rapidesa”

Davant aquesta situació, María Ángeles Pallarés ha indicat que “des de la Diputació de Castelló ens hem marcat com a objectiu prioritari iniciar el procés de millora dels serveis que es presten en els diferents SEPAM repartits per la província per a, amb això, ajudar als ajuntaments i aconseguir que aquest servei que presta la Diputació siga el més eficaç possible en qualitat i rapidesa”.

La Diputació de Castelló té operativa una xarxa de punts de suport tècnic a la disposició dels ajuntaments al llarg de tota la província que no disposen de personal ni mitjans per a adaptar-se als requisits que s’exigeixen des del Ministeri d’Hisenda. A més de la seu central, situada a Castelló, hi ha Ofisam a Morella, Traiguera, Benassal, Onda, Montanejos i Segorbe.