Inici BENICARLÓ La Diputació de Castelló obri gratuïtament el seu catàleg de publicacions digitals

La Diputació de Castelló obri gratuïtament el seu catàleg de publicacions digitals

665

Per tal d’alleujar el confinament per la Crisi del Coronavirus, la diputació obri al públic el seu catàleg del Servei de Publicacions amb un èxit de més de 7.800 descàrregues en una setmana

L’obertura al públic del catàleg del Servei de Publicacions de la Diputació, tot un èxit: 7.800 descàrregues en una setmana

La diputada Ruth Sanz destaca “l’interés de la ciutadania castellonenca pels continguts culturals digitals” i aposta per potenciar-ho

Des que la setmana passada s’obrira a tot el món el catàleg digital de publicacions de la Diputació s’han produït prop de 7.800 descàrregues de continguts, “tot un èxit” en paraules de la diputada responsable de l’àrea de Publicacions, Ruth Sanz. En total, cada dia es descarreguen una mitja de 492 llibres, “el que mostra l’interés de la ciutadania pels continguts culturals digitals, un camp que hem de continuar cuidant i promocionant des d’aquesta institució”, ha expressat.

Encapçala la llista de ‘més descarregats’, amb 547, ‘Castelló i la seua cuina: tradicions, històries i receptes’, una cuidada publicació que inclou al detall 732 plats típics dels nostres pobles. ‘La arquitectura de la fortaleza de Peñíscola’ i ‘Pastas y dulces: recetas tradicionales’ copen les altres dues posicions més altes, amb 193 i 150 descàrregues en set dies.

Sanz ha animat la població a donar una ullada al web del Servei de Publicacions “perquè de segur que trobareu un llibre que vos apassione, i el millor, que aprendreu més de Castelló, de la seua història, cultura, gastronomia i tradicions”. Actualment hi ha disponibles vora 200 llibres.

Per tal d’accedir a aquest servei només heu d’accedir al web https://publicaciones.dipcas.es i escollir el llibre desitjat fent ús de l’opció ‘descarregar pdf’. L’opció de compra física també està disponible.

Cal recordar que cada dia, a les 20.30 hores, la Diputació emet a les seues xarxes socials un nou documental de la sèrie de pel·lícules del Castelló dels anys 60 i 70 que han estat recentment restaurades i digitalitzades per la Filmoteca Valenciana, qui a més també les custodia. Dimecres nit es va llançar ‘Navajas, jardín del Palancia’ i dijous era el torn de ‘La perla de la montaña, Lucena del Cid’.